Την Τρίτη, 15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής Κ.Φ. του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε και τέθηκαν οι στόχοι για τη συνέχιση του αγώνα που διεξάγει η παράταξη της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Έγινε επίσης πολιτική ενημέρωση από τον επικεφαλής της Προοδευτικής Κ.Φ. και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, συν. Χρυσόστομο Παναγή. Στην πολιτική ενημέρωση έγινε έντονη αναφορά στην στασιμότητα και στις όποιες εξελίξεις υπάρχουν στο Κυπριακό. Έγινε ακόμη αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις κυρίως όσον αφορά την τελευταία βίαιη επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού, αλλά και την εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην περιοχή. Τέλος, πραγματοποιήθηκε μια εκτενής συζήτηση σχετικά με τα νεοφιλελεύθερα μέτρα που προωθούνται στην κυπριακή κοινωνία, τις συνεχείς αποκοπές από το κονδύλι της φοιτητική μέριμνας και την ολομέτωπη επίθεση από την Κυβέρνηση απέναντι στην παιδεία του τόπου, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στον τομέα της εσωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης και τον τομέα της υγείας.

Η Προοδευτική Κ.Φ. στο Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιο έδωσε υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα και διεκδίκηση όλων όσων αξίζουν στη φοιτητιώσα νεολαία. Κόντρα στις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στην αισχροκέρδεια των ιδιοκτητών του πανεπιστημίου μας. Την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις φωνές μας για μια δίκαιη λύση του κυπριακού, στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, για μια Κύπρο μάνα όλων των παιδιών της Ε/Κ, Τ/Κ, Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων και για την επίλυση των φοιτητικών προβλημάτων που απασχολούν τη νέα γενια.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Προοδευτικής Κ.Φ.. Στη συνέχεια το νέο Δ.Σ. επανεξέλεξε στη θέση του Προέδρου τον Παναγιώτη Σκαρπάρη και στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα τον Δημήτρη Παφίτη.

Γραφείο Τύπου

16/05/2018