Ανακοίνωση για την σχέση της οργάνωσης νεολαίας του ναζί Ηλία Κασιδιάρη με το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ

Ήρθε στην αντίληψη μας, ότι τις προάλλες στο twitter, η οργάνωση νεολαίας του ναζί εγκληματία, κατάδικου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, με δημόσια ανακοίνωση της ενημέρωσε πως συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.

Να θυμίσουμε πως ο Κασιδιάρης, είναι πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μιας γνήσιας ναζιστικής οργάνωσης, που όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, είχε οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση. Ο εγκληματικός της χαρακτήρας ο οποίος εκπορεύεται από το ναζιστικό ιδεολόγημα των αυτοαποκαλούμενων «ηττημένων του ‘45» και την προσήλωση στην «ανωτερότητα της φυλής», οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, φοιτητές.

Κανένας δεν μπορεί να πει πλέον ότι δεν ήξερε. Ούτε το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ξέρει. Αντίθετα, συνειδητά, όπως έκανε διαχρονικά, συναγελάζεται με τέτοιου είδους μορφώματα.

Οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, δεν είναι αθώοι και η θέση τους είναι πίσω από τα κάγκελα, όχι γιατί ο φασισμός τσακίζεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά γιατί αυτό προστάζει το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις όπως αυτές που κουβαλά το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ πρέπει να πάρουν την θέση τους στα χρονοντούλαπα της ιστορίας. Εκεί που φυλάγονται τα πιο μισάνθρωπα ιδεολογήματα.

Χρέος, κάθε δημοκρατικού ανθρώπου, κάθε νέου και νέας, να μην ξεχνά τα θύματα του ναζισμού και του φασισμού σε όλη την ανθρωπότητα. Χρέος, να αντιπαλέψουμε τέτοιες αντιλήψεις, με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται ή μεταλλάσσονται.

Ο φασισμός μπορεί να νικηθεί στους δρόμους, στις πλατείες, στα πανεπιστήμια.Ο φασισμός τσακίζεται στον αγώνα για μια κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στη πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

Γραφείο Τύπου

20/04/2022