Πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 19-20 του Μάη, οι Εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις της Προοδευτικής Κ.Φ. σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα.

Στις Γενικές Συνελεύσεις και με την παρουσία δεκάδων στελεχών, οι ηγεσίες των Τοπικών Οργανώσεων προέβησαν σε ένα απολογισμό – εκτίμηση της χρονιάς και την ίδια ώρα καταγράφηκαν οι νέοι στόχοι για την ερχόμενη χρονιά. Σε κάθε χώρο σπουδών έγινε διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε γενικότερο πλαίσιο. Οι φοιτητές και στελέχη της Προοδευτικής Κ.Φ. , καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο την ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκαν και φέτος μέσω των αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη, που είχε σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συμφοιτητές μας να σταματήσουν τις σπουδές τους.

Στις Γενικές Συνελεύσεις, έγινε εκτενής πολιτική ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις από μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στασιμότητα που υπάρχει στο κυπριακό πρόβλημα και στην προσπάθεια της Αριστεράς να επαναρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δυο κοινοτήτων, αλλά και η πάγια θέση μας για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, στα πλαίσια μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Έγινε επίσης αναφορά στα μέτρα λιτότητας, που με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση, η Κυβέρνηση επιβάλλει, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και οδηγώντας τους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Ταυτόχρονα δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή. Εξελίξεις που δυστυχώς συνεχίζουν το αιματοκύλισμα των αγωνιζόμενων λαών μέσα από την εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Κύρια αναφορά πραγματοποιήθηκε στις επιθέσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Συρία και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού. Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη συστράτευσης της νέας γενιάς και των φοιτητών με τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων και της Αριστεράς.

Τέλος, στις Γενικές Συνελεύσεις έγινε εκλογή των νέων Δ.Σ. της Προοδευιτκής Κ.Φ. τα οποία στη συνέχεια εξέλεξαν τους νέους Προέδρους και Οργανωτικούς Γραμματείς. Αναλυτικότερα εκλέγησαν:

Προοδευτική Αθήνας:

Πρόεδρος: Λένος Χριστοφόρου

Οργανωτικός Γραμματέας: Πάμπος Γεωργίου

Προοδευτική Θεσσαλονίκης:

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Γερολατσίτης

Οργανωτικός Γραμματέας: Μιχάλης Αγγελή

Προοδευτική Πάτρας:

Πρόεδρος: Κυριάκος Σόλωνος

Οργανωτικός Γραμματέας: Φάνη Αναστασίου

Προοδευτική Ιωαννίνων:

Πρόεδρος: Μάριος Ιωάννου

Οργανωτικός Γραμματέας: Βαγγέλης Νικολάου

Γραφείο Τύπου

22/5/2018