Ανακοίνωση για τις φετινές αντικατοχικές εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 15 Νοεμβρίου 2021, αντικατοχικές εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους σε όλες τις επαρχίες, από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), με κεντρικό σύνθημα «Κύπρος – Ελεύθερη – Επανενωμένη – Κοινή Πατρίδα – ένας λαός».

Στο κάλεσμα της ΠΣΕΜ έδωσαν το παρόν τους χιλιάδες μαθητές σε όλη την Κύπρο, για να καταδικάσουν το παράνομο ψευδοκράτος και να διατρανώσουν την θέληση τους για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Η μαζικότητα των εκδηλώσεων έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα για επίτευξη λύσης στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, μέσα από την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017. Μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε ξανά τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση, στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη για το σύνολο του λαού μας.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών από όλα τα σπουδαστικά κέντρα της Κύπρου, ένεκα της απαράδεκτης -ως προς το περιεχόμενο- εκδήλωσης που πραγματοποίησε σήμερα ΠΟΦΕΝ, που ελέγχεται από την παράταξη της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, έδωσαν μαζικά και συνειδητά το παρόν τους στην σημερινή εκδήλωση της ΠΣΕΜ, πλάι στο μαθητικό κίνημα, βροντοφωνάζοντας ότι η Κύπρος ανήκει στον λαό της! Σήμερα που είναι ορατός όσο ποτέ άλλοτε ο κίνδυνος της οριστικής διχοτόμησης, η ενότητα της δημοκρατικής νεολαίας του τόπου μας, ως προς την επίτευξη του πολιτικού στόχου της απελευθέρωσης και της επανένωσης της Κύπου, είναι επιτακτική ανάγκη που δεν χωρεί εκπτώσεις.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. θα συνεχίσουμε με συνέπεια να πρωτοστατούμε στον αντικατοχικό αγώνα του λαού μας. 47 χρόνια από την εισβολή και 38 από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο αγώνας για λύση του Κυπριακού προβλήματος παραμένει πρώτιστη προτεραιότητα μας.

Καλούμε την νεολαία, να συστρατευτεί μαζί μας, στον αγώνα για μια Κύπρο της ειρήνης και της αδελφοσύνης, χωρίς στρατούς και συρματοπλέγματα, κόντρα στον εθνικισμό-σοβινισμό και κάθε δεκανίκι των διχοτομιστών, όπου αφέντες της θα είναι μόνο Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι.

Γραφείο Τύπου

15/11/2021