Ασυμβίβαστοι και με τους Τουρκοκύπριους και με την Αριστερά, ασυμβίβαστοι και με τον κοινό αγώνα του λαού μας για επανένωση και απελευθέρωση

Ως Προοδευτική Κ.Φ. θεωρούμε, απαράδεκτη και εξόχως πολιτική, την πολεμική που δέχεται ο Ευρωβουλευτής και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νιαζί Κιζίλγιουρέκ.

Το ασυμβίβαστο του ευρωβουλευτή και η νομική του πτυχή του ζητήματος έχουν αναλυθεί και αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος, καθώς το ζήτημα θα πάρει τη νομική οδό.

Το σημαντικό και το ουσιαστικό είναι η πολιτική πτυχή του ζητήματος, καθώς είναι ξεκάθαρο πως οι όποιες πιέσεις ασκήθηκαν, έγιναν στοχευμένα, προκειμένου να συνεχιστεί η προσπάθεια να πληγεί ο Νιαζί Κιζίλγιουρέκ. Το πρόβλημα για τους συγκεκριμένους, έγκειται σε δύο βασικά χαρακτηριστικά του Νιαζί Κιζίλγιουρέκ: την κοινότητα από την οποία προέρχεται και το Κόμμα που εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Κιζίλγιουρέκ, ουκ ολίγες φορές, όχι μόνο από τη θέση του Ευρωβουλευτή αλλά και ευρύτερα, έχει υπερασπιστεί εμπράκτως την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ έχει υπηρετήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για 27 ολόκληρα χρόνια μέχρι τώρα αποδεικνύοντας τη συμβολή του στη Δημόσια Παιδεία στην Κύπρο. Ο πόλεμος προς το πρόσωπο του δεν άρχισε τώρα και δεν εξηγείται με κανένα άλλο λόγο, πέραν των πιο πάνω λόγων.

Ιδιαιτέρως από τη στιγμή που εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Αριστεράς για τις Ευρωεκλογές, αμφότεροι οι εθνικιστικοί κύκλοι, τόσο στην Τουρκοκυπριακή όσο και στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, όξυναν τις επιθέσεις απέναντι στο πρόσωπο του.

Το καλό της πατρίδας ήταν πάντοτε το μέλημα της Αριστεράς στην Κύπρο, πόσο μάλλον και όσων την υπηρετούν από όποιο αξίωμα και αν είναι. Για αυτό το λόγο και εμείς δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για μια Κύπρο απαλλαγμένη από τα εθνικιστικά και μισαλλόδοξα ιδεώδη, που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Γραφείο Τύπου

03/02/2022