Φυσικά και δεν πέφτουμε από τα σύννεφα!!

Η φοιτητική παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού θέλει να τιμήσει τους πραξικοπηματίες, αφού σε συνεδρία της Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Βουλγαρίας (ΦΟΚΒ) κατέθεσε πρόταση, για να δαφνοστεφανώση η Φ.Ε τους πραξικοπηματίες καταδρομείς που σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα τους να μπουν στο προεδρικό.

Η Πρωτοπορία επιχείρησε να παραχαράξει την ιστορία του τόπου μας παρουσιάζοντας τους υπευθύνους για της ποιο μαύρες σελίδες της Κυπριακής ιστορίας, άξιους για τιμή. Δεκαετίες τώρα προσπαθεί η δεξιά και η ακροδεξιά να σβήσουν την Ιστορία και να ξεπλύνουν τη ντροπή του εγκλήματός τους. Οι πραξικοπηματίες ήταν συνειδητά και πρόθυμα ενταγμένοι σε αυτό το σχέδιο. Ούτε παρασύρθηκαν, ούτε ξεγελάστηκαν.

Η 15η Ιουλίου 1974 είναι η μέρα της μεγαλύτερης προδοσίας που διαπράχθηκε σε βάρος της Κύπρου και του λαού της. Το πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β΄ ήταν η κλιμάκωση μια μακρόχρονης τρομοκρατίας και προπαγάνδας που είχε στο στόχαστρο την Κυπριακή Δημοκρατία με τελικό στόχο ανοίξει ο δρόμος στην Τουρκία και να προωθηθεί η διχοτόμηση της Κύπρου όπως αποφάσισε το ΝΑΤΟ.

Ως Προοδευτική Κ.Φ δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως θα σταθούμε ανάχωμα στις προσπάθειες παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας και πως θα σταθούμε θεματοφύλακες της μνήμης των ηρώων μας. Ό,τι γράφτηκε με αίμα δεν σβήνει με βρόμικο μελάνι!!