Η Προοδευτική Κ.Φ. απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής του φοιτητικού κινήματος στη μεγάλη Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 10:00, στην περιοχή βάσης Ακρωτηρίου στη Λεμεσό.

Το τελευταίο διάστημα όλο και εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Οι ιμπεριαλιστές με στόχο τον έλεγχο περισσότερων πλουτοπαραγωγικών πηγών και το ξαναμοίρασμα των αγορών ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, προχωρούν ακάθεκτοι στο αιματοκύλισμα των λαών.

Εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία με το λαό της χώρας να θυματοποιείται με απολογισμό πάνω από 300.000 νεκρούς και πάνω από 5 εκ. πρόσφυγες. Ταυτόχρονα ο παλαιστινιακός λαός βιώνει την απροκάλυπτη βιαίοτητα του κράτους του Ισραήλ, το οποίο πρόσφατα προχώρησε σε νέα βάναυση επίθεση απέναντι σε ένα λαό που έχει βιώσει τα πάνδεινα και αξιώνει την ελευθερία του.

Η πρόσφατη ενέργεια της κυπριακής κυβέρνησης να εκφράσει την «κατανόηση» της για τις αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ, Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στη Συρία, αποδεικνύει και τη γενικότερη στάση των κυβερνώντων απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις. Προφανώς αντιλαμβάνονται τη χώρα μας όχι ως γέφυρα ειρήνης, αλλά ως ακόμα ένα ορμητήριο άδικων, ιμπεριαλιστικών πολέμων σε βάρος των λαών της περιοχής.

Η Κύπρος δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο λαός μας άλλωστε έχει δεινοπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια από τον ιμπεριαλισμό. Το αιματοκύλισμα των λαών πρέπει να βρει την Κύπρο να αγωνίζεται για ειρήνη. Ειρήνη στην Κύπρο και στον κόσμο!

Γραφείο Τύπου

23/5/2018