Κατάντημα για την ΠΟΦΕΝ η φετινή αντικατοχική εκδήλωσηΔώρα στον κάθε διχοτομηστή από Πρωτοπορία και Αναγέννηση

Ενώ φέτος συμπληρώνουμε 38 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους με το δίδυμο Ερτογάν-Τατάρ να αξιώνουν τη λύση δύο κρατών κάποιοι επιμένουν αντί να δυναμώνουν την προσπάθεια να σώσουμε τον τόπο μας, να δίνουν δώρα στον κάθε διχοτομηστή.

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων, θα προχωρήσει στις 15 Νοεμβρίου σε αντικατοχική εκδήλωση που θα απουσιάζει από το πλαίσιο συνθημάτων και τα πανό που θα αναρτηθούν, η επίσημη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη βάση λύσης. Παράλληλα, την ώρα που η Τουρκία και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ, καθημερινά προβάλλουν το αφήγημα ότι ε/κ και τ/κ δεν μπορούν να ζήσουν μαζί και άρα η οριστική διχοτόμηση είναι η μόνη εφικτή λύση, στην εκδήλωση όχι μόνο θα απουσιάζουν μηνύματα προς την τουρκοκυπριακή νεολαία για την ανάγκη διεξαγωγής του αντικατοχικού αγώνα από κοινού για την κοινή μας πατρίδα, όχι μόνο θα απουσιάζει η επιδικώμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αλλά θα προβάλλονται μάλιστα συνθήματα  άλλων εποχών,  που εξοπλίζουν το διχοτομικό αφήγημα τους, όπως το «Η Κύπρος είναι Ελληνική».

Για το κατάντημα της εκδήλωσης ευθύνη δεν έχει άλλος από την φοιτητική παράταξη της κυβέρνησης, ΦΠΚ Πρωτοπορία, που βρίσκεται στην ηγεσία της ΠΟΦΝ. Η Γ.Γ. της ΠΟΦΕΝ συνεδρίασε το προηγούμενο διάστημα δύο φορές για το θέμα. Παρόλο που οι εκπρόσωποι της παράταξης μας και τις δύο φορές προσπάθησαν να εξηγήσουν τους κινδύνους που δημιουργούνται μέσα από το συγκεκριμένο περιεχόμενο, καταθέτοντας διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο υπήρχαν συνθήματα όπως το «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή» που είναι η επίσημη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, αυτό καταψηφίστηκε από την Πρωτοπορία. Την ίδια ώρα μάλιστα που οι εκπρόσωποι της Πρωτοπορίας δήλωναν ότι δεν διαφωνούν με τη βάση λύσης Ομοσπονδίας, παρόλο που αρνήθηκαν να ενταχθεί στα συνθήματα και τα πανό! Δυστυχώς η παράταξη της Αναγέννησης έγινε στο όλο ζήτημα ουραγός του καταντήματος αυτού.

Επίσης, στην εκδήλωση έχει καλεστεί για να εκφωνήσει ομιλία η Πρόεδρος της Βουλής κα. Αννίτα Δημητρίου. Είναι, λοιπόν, άξιο απορίας πως η Πρόεδρος της Βουλής έχει αποδεχτεί να εκφωνήσει μια εκδήλωση στην οποία θα απουσιάζει έντονα από το περιεχόμενο της η επιδιωκώμενη λύση και θα υπάρχουν συνθήματα που μόνο σύγχυση και ζημιά προκαλούν στις προσπάθειες μας για λύση και επανένωση. Από μεριάς μας, είναι ξεκάθαρο ότι ΦΠΚ Πρωτοπορία και ΔΗΣΥ, μέσω της εκδήλωσης έχουν ως μόνο στόχο να εξυπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα. Επιχειρούν για ακόμη μια φορά να ικανοποιήσουν όλες τις συναγερμικές φωνές, ειδικά αυτές που κινούνται στην ακροδεξιά και απορριπτική πλευρά στο κυπριακό, αδιαφορώντας για το κόστος που έχει η στάση τους αυτή.

Γραφείο Τύπου

03/11/2021