Η Προοδευτική Κ.Φ. απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Η μαζική συμμετοχή, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έχει αποδείξει ότι ούτε οι φοιτητές ούτε οι μαθητές συμβιβάζονται με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αυτή κυβέρνηση επιχειρεί να τους επιβάλει.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εισακούσει τα δίκαια αιτήματα τόσο της ΠΟΦΕΝ όσο και της ΠΣΕΜ. Οφείλει να στηρίξει το δικαίωμα των νέων σε σπουδές με αξιοπρέπεια μέσα από επαρκή φοιτητική μέριμνα που να καλύπτει πραγματικά τους φοιτητές και τις ανάγκες τους σε όλα τα πανεπιστήμια δημόσια και ιδιωτικά, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Οφείλει επίσης να εισακούσει το μαθητικό κίνημα που σήμερα ζήτησε με δυναμικό τρόπο το αυτονόητο, ένα σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο.
Ως Προοδευτική Κ.Φ. δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με σθένος να αγωνιζόμαστε μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Φτάνει πια με τις περικοπές στη φοιτητική μέριμνα, φτάνει πια η αισχροκέρδεια απέναντι στους φοιτητές. Η σημερινή κινητοποίηση ας γίνει η αρχή για να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει.

Γραφείο Τύπου
7/2/2019