Ανακοίνωση για την 26η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 27 – 28 Ιουλίου η 26η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ, στα Περβόλια Λάρνακας. Οι αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης, από όλους τους χώρους σπουδών που υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές, αναφέρθηκαν στη χρονιά που πέρασε, στη δράση και τις θέσεις της Προοδευτικής Κ.Φ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους αγώνες που δόθηκαν και θα πρέπει να συνεχιστούν για τα κεκτημένα των φοιτητών.

Μέσα από έναν πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο, τις τοποθετήσεις των συνέδρων για την κατάσταση στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα, τον αρνητικό συσχετισμό που διαμοφώθηκε μέσα στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα μετά και τις φετινές φοιτητικές εκλογές, αλλά και το ρόλο της ΠΟΦΕΝ στην οργάνωση και καθοδήγηση των αγώνων των φοιτητών, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη δράση του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, καθώς και οι στόχοι για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το παρών του στη Συνδιάσκεψη έδωσε την πρώτη μέρα και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συν. Άντρος Κυπριακού, ο οποίος προέβη σε μια εκτενή ενημέρωση για το κυπριακό πρόβλημα και την επικύνδινη στασιμότητα που επικρατεί, τις εξελίξεις στην οικονομία και στην παιδεία. Τέλος τόνισε την πολιτική σημασία της παρουσίας της νεολαίας και των φοιτητών στους αγώνες που έρχονται και την δυναμική που δίνει στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες μέσα από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, διατράνωσαν τη θέλησή τους να παλέψουν για να επανακτήσουν όσα βίαια αποκόπηκαν από τα κεκτημένα των φοιτητών τα τελευταία έξι χρόνια και παράλληλα πως θα ανακινήσουν και θα προωθήσουν το κάθε συνδικαλιστικό ζήτημα προκύπτει σε κάθε χώρο σπουδών. Ταυτόχρονα, έδειξαν την αποφασιστικότητα τους να παραμείνει η Προοδευτική στην πρωτοπορία των αγώνων για τα δικαιώματα των φοιτητών σε όλους τους χώρους σπουδών, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση, να επανέλθει η παράταξη της Αριστεράς ψηλά στις συνειδήσεις των φοιτητών. Αμετάθετος στόχος για τους ΕΔΟΝίτες, παραμένει ο αγώνας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας. Μέσα από την 26η Συνδιάσκεψη, στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα πως η νεολαία της Αριστεράς παλεύει για μια Κύπρο ελεύθερη, ομόσπονδη, αποστρατικοποιημένη.

Τέλος, η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση των θέσεων και την εκλογή του νέου Φοιτητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν οι εξής:

Αθανασίου Γιάννος, Αθηνή Παναγιώτης, Αντούνας Καλλής, Αυγουστή Σωτήρης, Γερολατσίτης Αλέξαντρος, Γεωργίου Πάμπος, Δαυβίδ Άντρεα, Δημητρίου Άγγελος, Δημητρίου Μηνάς, Δημοσθένους Λευτέρης, Δημοσθένους Οδυσσέας, Ιγνατίου Αντρέας, Ιωάννου Μάριος, Κονόμου Πέτρος, Κυριάκου Ρολάνδος, Κωστή Αντρέας, Λαγού Μάριος, Μαυρομμάτης Λευτέρης, Νέστορος Ξένιος, Νικολάου Βαγγέλης, Νικολάου Ηλιάνα, Πάζουρος Γιάννης, Παναγιώτου Μαρίνα, Παναγιώτου Νικολέττα, Πανταζής Χαράλαμπος, Παρασκευά Νίκη, Σκαρπάρης Παναγιώτης, Σόλωνος Αντρέας, Στεφανής Αντρέας, Φιλοθέου Φοίβους, Χατζηγεωργίου Σταύρος, Χριστοδούλου Στέφανος, Χριστοφίδης Στέλιος, Χριστοφόρου Λένος, Χρυσάνθου Κωνσταντίνα.

Γραφείο Τύπου

28/7/2019