Ανακοίνωση για την 27η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 01 – 02 Αυγούστου η 27η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ, στα Περβόλια Λάρνακας. Σε αυτή παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι από όλους τους χώρους σπουδών όπου υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές. Για δύο μέρες συζητήθηκαν η δράση της Προοδευτικής Κ.Φ. για τη χρονιά που μας πέρασε, μιας χρονιάς που στιγματίστηκε από τις πρωτόγνωρες συνθήκες ένεκα της πανδημίας, οι οποίες επηρέασαν και το Οργανωμένο Φοιτητικό Κίνημα.

Μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που παράχθηκε γύρω από την κατάσταση στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα και την ΠΟΦΕΝ, τα νέα αρνητικά δεδομένα ένεκα της μη ολοκλήρωσης των φοιτητικών εκλογών λόγω της πανδημίας, τη συνέχιση του πολύ αρνητικού συσχετισμού που διαμορφώθηκε μέσα στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα μετά και τις περσινές φοιτητικές εκλογές, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη δράση του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, καθώς και οι στόχοι για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το παρόν του στη Συνδιάσκεψη έδωσε την πρώτη μέρα και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συν. Άντρος Κυπριανού, ο οποίος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για το κυπριακό πρόβλημα και την επικίνδυνη στασιμότητα που επικρατεί, τις εξελίξεις στην οικονομία, στην υγεία και στην παιδεία, ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Τέλος τόνισε την πολιτική σημασία της παρουσίας της νεολαίας και των φοιτητών στους αγώνες που έρχονται και τη δυναμική που δίνει στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες μέσα από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, διατράνωσαν τη θέλησή τους για υλοποίηση των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης και αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης, που εφαρμόζονται και στην τριτοβάθμια παιδεία. Παράλληλα επανέλαβαν την ανάγκη προώθησης κάθε συνδικαλιστικού ζητήματος σε κάθε χώρο σπουδών. Ταυτόχρονα, ανέδειξαν τη θέληση τους ώστε η Προοδευτική να παραμείνει στην πρωτοπορία των αγώνων για τα δικαιώματα των φοιτητών, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση, να επανέλθει η παράταξη της Αριστεράς ψηλά στις συνειδήσεις των φοιτητών. Αμετάθετος στόχος για τους ΕΔΟΝίτες, παραμένει ο αγώνας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας. Μέσα από την 27η Συνδιάσκεψη, στάλθηκε ξεκάθαρα το μήνυμα πως η νεολαία της Αριστεράς παλεύει για μια Κύπρο ελεύθερη, ομόσπονδη, αποστρατικοποιημένη.

Τέλος, η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση των θέσεων και την εκλογή του νέου Φοιτητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν οι εξής:

Αγγελή Μιχάλης, Αθανασόπουλος Δημήτρης, Ανδρονίκου Κυριάκος, Αντούνας Καλλής, Αποστόλου Μάριος, Γερολατσίτης Αλέξανδρος, Δαμιανίδης Μιχάλης, Δημήτριου Άγγελος, Δημητρίου Μήνας, Δημοσθένους Οδυσσέας, Ευαγόρου Μάριος, Ευσταθίου Χάρις, Ιωάννου Ειρήνη, Κονόμου Πέτρος, Κυριακού Ρολάνδος, Κυριάκου Παναγιώτης, Κωνσταντίνου Αδάμος, Μιχαηλίδης Γιώργος, Νέστωρος Ξένιος, Νικολάου Βαγγέλης, Παναγιώτου Μαρίνα, Πανταζής Χαράλαμπος, Παπαχριστοφόρου Ζήνα, Πάρακκα Μαρία, Σιόκουρος Ανδρέας, Σκαρπάρης Παναγιώτης, Σκούρου Γιώργος, Σόλωνος Αντρέας, Στεφάνης Αντρέας, Φιλοθέου Φοίβος, Χριστοδούλου Στέφανος, Χριστοφή Ευθύμιος, Χριστοφή   Σωτηρία, Χριστοφόρου Λένος, Χρυσάνθου Κωνσταντίνα.

Γραφείο Τύπου

02/08/2020