Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, το 45ο Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ). Για ακόμα μια χρονιά εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες, συμμετείχαν μαζικά ως αντιπρόσωποι και παρατηρητές από όλες τις φοιτητικές ενώσεις, μέλη της ΠΟΦΕΝ, από όλα τα σπουδαστικά κέντρα της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Μέσα από τις διεργασίες του 45ου συνεδρίου ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, διατυπώσαμε τις απόψεις μας, για όλα τα θέματα που αφορούν την νεολαία και τους φοιτητές σε όλους του χώρους σπουδών, μέσα από τις ομιλίες των εκπροσώπων μας και τα ψηφίσματα που καταθέσαμε. Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατατέθηκαν ψηφίσματα για την Οικονομία, το Κυπριακό, τα Φοιτητικά ζητήματα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και ψήφισμα συμπαράταξης και αλληλεγγύης προς την τουρκοκυπριακή νεολαία. Με την ψήφιση των πιο πάνω ψηφισμάτων καθορίστηκαν οι θέσεις και οι κατευθυντήριες γραμμές της ομοσπονδίας για τον επόμενο ένα χρόνο.

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, θεωρούμε  πως μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών, η νέα Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή επίθεση προς τη νεολαία του τόπου μας και για ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας. Επιπλέον μέσα από τις αποφάσεις του συνεδρίου oοφείλουμε να παλέψουμε για να ενδυναμωθεί η θέληση και ο αγώνας των φοιτητών για υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων μας. Παράλληλα, να συνεχιστεί ο αντικατοχικός αγώνας με στόχο την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, ούτως ώστε μαζί με τους συμπατριώτες μας Τ/κ να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον στην κοινή μας πατρίδα.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας, με τους φοιτητές μαζί με την ΠΟΦΕΝ σε όλους τους χώρους σπουδών κόντρα στις πολιτικές που προσπαθούν να μας στερήσουν το δικαίωμα στην μόρφωση, για μια πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδία για όλους.

Γραφείο Τύπου

28/12/2018