Απαράδεκτη η προσπάθεια να «σταυρωθεί» το Τμήμα Ψυχολογίας για να φιμωθεί ακαδημαϊκός του Τμήματος 

Ως Προοδευτική Κ.Φ. καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης του ακαδημαϊκού Παναγιώτη Σταυρινίδη, από το νεοφασιστικό ΕΛΑΜ, μέσα από την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή. Τροπολογία που θα δέσμευε το κονδύλι του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ώστε να ασκηθεί πίεση προς το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να λάβει μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου ακαδημαϊκού.

Η τροπολογία τελικά απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής. Αποτελεί επίσης δυστύχημα το γεγονός ότι τη λήψη μέτρων εναντίον του ακαδημαϊκού ζήτησαν και μεμονωμένοι βουλευτές των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών, μόνο και μόνο επειδή στο ΕΛΑΜ ενοχλήθηκαν από παλαιότερες αναρτήσεις του ακαδημαϊκού στο διαδίκτυο που τους αφορούσαν. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πρακτικές εκφοβισμού όσων παρεμβαίνουν κριτικά στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα του τόπου, εφόσον η κριτική τους δεν είναι αρεστή σε κάποιους. Παράλληλα, η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης θα οδηγούσε στην δημιουργία σοβαρών προβλημάτων στη λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, επηρεάζοντας προφανώς αρνητικά και τους φοιτητές του Τμήματος.

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει τον αντιδραστικό ρόλο του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ εντός της Βουλής, αλλά και της κυπριακής κοινωνίας, και την ανάγκη ο λαός μας να το απομονώσει το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα είναι καιρός να αντιληφθούν κάποιοι, οι οποίοι κατά τ΄άλλα δηλώνουν ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Κύπρο, ότι πρέπει να σταματήσουν να ρίχνουν οι ίδιοι νερό στο μύλο που τη γεννά και την αναπαράγει.

                                                                                                          Γραφείο Τύπου

                                                                                                          20/01/2020