| Ασύστολα ψεύδη από τον πρόεδρο της συναγερμοκρατούμενης ΠΟΦΕΝ |

Ο εμπαιγμός από το συναγερμικό οικοδόμημα συνεχίζεται!

Σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν, τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, για τα τεράστια αδιέξοδα τα οποία έχουν δημιουργηθεί, δεν διστάζουν να πουν ωμά ψέματα. Σε χθεσινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ και εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας στη Γενική Γραμματεία της Ομοσπονδίας,  δήλωσε πως «Η πολιτεία αφουγκράζεται το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές…» , «κάτι άλλο που ακούστηκε είναι πως τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμες 600 κλίνες στη Λεμεσό από το ΚΟΑΓ και αυτό  μας ικανοποιεί αφού θα βοηθήσει άμεσα.»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενώ οι κυβερνώντες προχώρησαν στην εξαγγελία σχεδίου προσιτού ενοικίου το οποίο θα αναλάμβανε ο ΚΟΑΓ, το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση υπάρχει μόνο μια πολυκατοικία των 16 διαμερισμάτων που είναι υπό ανέγερση και δεν προβλέπεται πριν το 2024 να αρχίσει η υλοποίηση κανενός έργου σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Καλούμε τον εκπρόσωπο της Πρωτοπορίας ή να τεκμηριώσει την τοποθέτηση του είτε να ανακαλέσει τα ψεύδη του.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. απαιτούμε από την πολιτεία τη λήψη άμεσων μέτρων και  αν όντως αφουγκράζεται το ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, ας υλοποιήσουν τις πιο κάτω προτάσεις μας:

1.Αύξηση του ποσού στο επίδομα ‘’διαβίωσης’’. Να επιστραφούν στο κονδύλι της κρατικής φοιτητικής χορηγίας 12 εκ. τουλάχιστον από τα 24 εκ. που ανακόπηκαν.

2.Να δημιουργηθούν κοινωνικά τιμολόγια βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων για ρεύμα και νερό.

3.Να ενθαρρύνει τους Δήμους να μειώσουν τις τιμές τους για τις υπηρεσίες τους σε φοιτητικές κατοικίες.

4.Να υπάρξει στεγαστικό επίδομα βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτήριών.

Προς μακροπρόθεσμη υλοποίηση:

1.H κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο που εκπόνησε για παροχή στέγης προς κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. Με ευθύνη της κυβέρνησης, δυστυχώς το σχέδιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Άμεσα θα πρέπει οι κυβερνώντες να βρουν τρόπους χρηματοδότησης του σχεδίου και να εντάξουν σε αυτό και τους φοιτητές!

2.Υλοποίηση της ανέγερσης εστιών εντός του προκαθορισμένου χρονικού πλαισίου και τηρουμένων των τιμών στα υφιστάμενα επίπεδα των ήδη υπαρχουσών εστιών.

 

Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας, για ζωή και σπουδές με αξιοπρέπεια!

13/09/2022

Γραφείο Τύπου