Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 15 Νοεμβρίου, αντικατοχικές εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους από την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), με κεντρικό σύνθημα «Κύπρος – Ελεύθερη – Επανενωμένη – Κοινή Πατρίδα – ένας λαός».

Στο κάλεσμα της ΠΣΕΜ έδωσαν το παρόν τους χιλιάδες μαθητές, για να καταδικάσουν το παράνομο ψευδοκράτος και να διατρανώσουν την θέληση τους για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Η μαζικότητα των εκδηλώσεων έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα για επίτευξη λύσης στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, μέσα από την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017. Μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε ξανά τις συνθήκες που θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση, στην ειρήνη και στην δικαιοσύνη για το σύνολο του λαού μας.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών από όλα τα σπουδαστικά κέντρα της Κύπρου, ένεκα της απαράδεκτης -ως προς το πολιτικό περιεχόμενο- εκδήλωσης που πραγματοποίησε σήμερα η ΦΠΚ Πρωτοπορία με το προσωπείο της ΠΟΦΕΝ, έδωσαν μαζικά και συνειδητά το παρόν τους στην σημερινή εκδήλωση της ΠΣΕΜ!

Όσο η Πρωτοπορία συνεχίζει να παλινωδεί, και να πατά σε δύο βάρκες προσπαθώντας να συγκρατήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο και να το κάνει να συνυπάρξει με το άλλο της ακροατήριο, το νεοφιλελεύθερο, που θέλει λίγο λύση, λίγο συνομοσπονδία και λίγο ένωση, θα απομονώνεται, μαζί της θα απομονώνεται και η ΠΟΦΕΝ. (βλέπε φώτο. 1)

Ως Προοδευτική Κ.Φ. θα συνεχίσουμε με συνέπεια να πρωτοστατούμε στον αντικατοχικό αγώνα του λαού μας. 49 χρόνια από την εισβολή και 40 από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο αγώνας για λύση του Κυπριακού προβλήματος παραμένει πρώτιστη προτεραιότητα μας.

Καλούμε την νεολαία, να συστρατευτεί μαζί μας, στον αγώνα για μια Κύπρο της ειρήνης και της αδελφοσύνης, χωρίς στρατούς και συρματοπλέγματα, κόντρα στον εθνικισμό-σοβινισμό και κάθε δεκανίκι των διχοτομιστών, όπου αφέντες της θα είναι μόνο Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι.

Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια ειρηνική συμβίωση όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, σε μια επανενωμένη, Ομόσπονδη και κυρίαρχη Κύπρο!

Γραφείο Τύπου 15 Νοεμβρίου 2023