Δελτίο Τύπου για το ζήτημα επιστροφής φοιτητών στην Ελλάδα, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Ως Προοδευτική Κ.Φ. δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε δημόσια για τους απαράδεκτους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το ζήτημα επιστροφής φοιτητών στην Ελλάδα, ένεκα της επανέναρξης των διαζώσης εργαστηρίων και κλινικών μαθημάτων αλλά και των μαθημάτων στα ΙΕΚ.

Ενώ από την προηγούμενη Τετάρτη ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας της Ελλάδος πως εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα επαναρχίζουν 25 Μαΐου και τα μαθήματα στα ΙΕΚ από 18 Μαϊου, ενώ το δικό μας Υπουργείο Παιδείας μια μέρα μετά ανακοίνωσε δημόσια πως την Δευτέρα 4 Μαϊου θα άνοιγε διαδικτυακή πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος για όσους φοιτητές πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα ώστε να ναυλωθούν πτήσεις, η πλατφόρμα έχει ενεργοποιηθεί τελικά σήμερα, με τις περιόδους που προσφέρονται ως επιλογές, ακόμη και η πρώτη περίοδος, να μην αποτελούν επιλογές για αρκετούς φοιτητές, αφού τελικά θα χάσουν μαθήματα. Θυμίζουμε πως στα εργαστήρια υπάρχει υποχρεωτική παρουσία και πως με την επιστροφή τους οι φοιτητές θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν για 14 μέρες. Οι εμπλεκόμενοι φοιτητές έπρεπε ήδη να επιστρέψουν στην Ελλάδα ή πρέπει να επιστρέψουν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πέραν της ανακοίνωσης της πλατφόρμας, θα πρέπει άμεσα να ναυλωθούν πτήσεις, θα πρέπει να διευθετηθούν όποια ζητήματα προκύπτουν για τις ευάλωτες ομάδες, θα πρέπει να διασφαλιστεί το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους φοιτητές, ενώ είναι προφανές πως οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για να χάσουν φοιτητές το εξάμηνο τους.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. καλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως διευθετήσουν άμεσα όλα τα πιο πάνω. Να διασφαλιστεί τώρα πως κανένας φοιτητής δεν θα χάσει το εξάμηνο για κανένα λόγο που να μην διέπει τον ίδιο.

Βάση της σημερινής ανακοίνωσης του Υπ. Παιδείας, οι εμπλεκόμενοι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον στον ακόλουθο σύνδεσμο https://bit.ly/2zYHlQN . Επίσης θα καταβάλουν το προβλεπόμενο κόστος του ναύλου, σε συνεννόηση με την αεροπορική εταιρεία.  Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα λειτουργήσει από τις 5/5/2020 έως και τις 12/5/2020 και ώρα 14:00. Αν υπάρξει τεχνικό θέμα, οι φοιτητές μπορούν να αποταθούν στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνηση [email protected]

Γραφείο Τύπου

05/05/2020