Ευχαριστούμε όλες και όλους όσους συμμετείχαν στις φετινές φοιτητικές εκλογές και ιδιαίτερα αυτούς και αυτές που εμπιστεύτηκαν την παράταξη μας.
Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών βγαίνει ενισχυμένη από τις φετινές φοιτητικές εκλογές, καταγράφοντας το καλύτερο της συνολικό αριθμητικό αποτέλεσμα των τελευταίων 5 χρόνων κατά τις οποίες διεξήχθησαν εκλογές.

Φέτος, διεξήχθησαν εκλογές, σε 16 φοιτητικές ενώσεις. Στη μόνη φοιτητική ένωση που δεν διεξήχθησαν εκλογές ήταν στη Φοιτητική Ένωση Μόσχας. Συγκεκριμένα, η παράταξη μας κατέγραψε  αριθμητική άνοδο με 662 ψήφους και  ποσοστιαία άνοδο 3.1%.

Για εμάς, η περηφάνεια είναι μεγάλη καθότι το φετινό βήμα προς τα εμπρός πραγματοποιείται τη χρονιά αυτή, κατά την οποία η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών γιορτάζει με συγκίνηση και τιμή τον μισό αιώνα ζωής και δράσης της. 50 ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία έγνοια και προτεραιότητα μας ήταν πάντοτε το συμφέρον του συνόλου των φοιτητριών και των φοιτητών, και οι βασικές τους ανάγκες. Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν ήταν ποτέ για εμάς στυγνοί αριθμοί και ποσοστά, αλλά αντιθέτως συνειδήσεις που επιλέγουν συνειδητά να συμπορευθούν μαζί μας.

Τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών έχουν, λοιπόν, θετικό πρόσημο για εμάς, ιδιαίτερα όταν υπάρχει τέτοια μεγάλη αριθμητική άνοδος, η οποία αποδεικνύει πως πετύχαμε έναν από τους κυριότερους μας στόχους. Να πείσουμε, δηλαδή, φέτος περισσότερες συνειδήσεις εν συγκρίσει με τις προηγούμενες χρονιές, να καταφέρουμε να κάνουμε περισσότερους φοιτητές και φοιτήτριες κοινωνούς της πάλης μας, να θέσουμε τις βάσεις για ανατροπή των δεδομένων στην ΠΟΦΕΝ (+1 έδρα). Αρνητικό δεδομένο είναι πως δεν προκύπτουν ανακατατάξεις στη Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ. Δυστυχώς, και την επόμενη χρονιά, η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία, θα έχει τον έλεγχο της ομοσπονδίας παρά τη μείωση στις έδρες της (-1). Για εμάς είναι δεδομένο ότι και την επόμενη χρονιά, το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των φοιτητών και των φοιτητριών, θα παραμείνει «στον γύψο». Η αδράνεια, ο συμβιβασμός, η επιφανειακή και επικοινωνιακή προσέγγιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτήτριες και οι φοιτητές, είναι μια επαναλαμβανόμενη συνταγή που χρησιμοποιεί η συναγερμική παράταξη.

Από πλευράς μας, θα συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε, συνεχίζοντας να πετυχαίνουμε κατακτήσεις σε όλους τους χώρους σπουδών ανεξαρτήτως του εκάστοτε συσχετισμού δυνάμεων. Η ανάγκη υπεράσπισης των κεκτημένων των φοιτητριών και των φοιτητών, η διεκδίκηση των αιτημάτων και η κατάκτηση όλων όσων έχουμε ανάγκη, αποτελούν για εμάς απόλυτη μας προτεραιότητα. Ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία εκτίμησης της συνολικής μας δουλειάς, ξεκινώντας πρώτα και κύρια από κάθε χώρο σπουδών ξεχωριστά, ενώ έπειτα η διαδικασία αυτή πρόκειται να κορυφωθεί κατά την 31η Συνδιάσκεψη μας.

 

Με τις θυσίες του χθες,
Στους αγώνες τους σήμερα,
Για τον κόσμο του αύριο