Η προσπάθεια της Πρωτοπορίας για αποπροσανατολισμό των φοιτητών δεν αλλάζει την ουσία. Που πήγαν τα 6550;

Ως Προοδευτική Κ.Κ.Φ.Α. είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε νέα ανακοίνωση, μετά και τη χθεσινή δημόσια τοποθέτηση της Πρωτοπορίας Αθήνας, βγαλμένη προφανώς  από τους καλυτέρους και πιο ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους της Πινδάρου, που μέσω αυτής προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ίδια την ουσία της. Για αυτό τονίζουμε τα πιο κάτω σημεία:

  1. Ήδη προχωρήσαμε από χθες στην παράδοση ό,τι υλικού και αντίγραφων έχουμε στα χέρια μας στους εκπροσώπους της Πρωτοπορίας, που αφορούν τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων της περιόδου εκείνης. Ουδέποτε αρνηθήκαμε. Εξάλλου, σε αυτά ανατρέξαμε για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη ελλείματος.

 

  1. Ως παράταξη θίξαμε το ζήτημα από το 2015, αλλά προφανώς οι απαντήσεις που παίρναμε από τους εκπροσώπους της Πρωτοπορίας τότε διαφέρουν πολύ από τα στοιχεία που βρίσκονται σήμερα μπροστά μας. Παραθέτουμε πιο κάτω πρακτικά από τοποθέτηση των εκπροσώπων μας γύρω από τον οικονομικό απολογισμό της Γ.Σ. στις 10/5/2015, στην οποία θίγουμε το θέμα.

 

  1. Τις αποδείξεις καταβολής των ποσών αυτών από τον ένοικο σε εκπροσώπους της Πρωτοπορίας, μας τις παρέδωσε ο ίδιος ο ένοικος. Εάν η Πρωτοπορία αμφιβάλλει και για αυτό, ας επικοινωνήσει τότε με τον ένοικο. Το μόνο σίγουρο ότι αυτές οι αποδείξεις απουσιάζουν από τους απολογισμούς των Γ.Σ. της περιόδου.

 

  1. Ακόμη και αν οι συγκεκριμένες αποδείξεις είχαν κατατεθεί στα πρακτικά της ΕΦΕΚ Αθήνας τότε, εξακολουθούν οι οικονομικοί απολογισμοί και το βιβλίο οικονομικών του συλλόγου να παρουσιάζουν  έλλειμα €6550 σε σύγρκιση με τις αποδείξεις.

 

  1. Για να μη ξεχνιόμαστε, η παράταξη της Πρωτοπορίας παραμένει υπεύθυνη για τη δημιουργία χρέους της ΕΦΕΚ Αθήνας πέραν των €25000 προς το ελληνικό δημόσιο. Ήδη με τις πρακτικές τους ρήμαξαν τα ταμεία του συλλόγου.

 

  1. Εάν «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» όπως ισχυρίζεται η Πρωτοπορία, ας απαντήσουν στην ουσία του ζητήματος. Που πήγαν τα €6550; Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να επιστραφούν στα ταμεία του συλλόγου. Τα λεφτά ανήκουν στην ΕΦΕΚ Αθήνας και άρα στους Κύπριους φοιτητές της Αθήνας.

 

  1. Το ζήτημα για εμάς είναι κατεξοχήν πολιτικό. Από τη στιγμή όμως που πρόκειται για θέμα πιθανής κλοπής χρημάτων του συλλόγου των Κυπρίων φοιτητών στην Αθήνα, δηλώνουμε δημόσια ότι εάν δεν ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες το ζήτημα και να επιστραφούν τα χρήματα αυτά, θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για καταγγελία του ζητήματος στην ελληνική αστυνομία.

Γραφείο Τύπου Προοδευτικής Κ.Κ.Φ. Αθήνας

22/01/2020

«Όπως διαφαίνεται από τον απολογισμό του τέως Ταμία στην Γ. Σ. (10/05/2015) αλλά και του νυν Ταμία στην τελευταία ενημέρωση η ΕΦΕΚ Αθήνας εισέπραξε συνολικά 4450€ για το υποστατικό που εκμισθώνει στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα εισπράξαμε από 05/2014 μέχρι 05/2015 1650€ ενώ από 05/2015 μέχρι σήμερα 03/2016 2800€. Σε αυτό το διάστημα η ΕΦΕΚ θα έπρεπε να λάβει βάση του μισθώματος (22 Χ 550)= 12100€. Ακόμα και αν υποθέσουμε χάρη συζήτησης ότι δεν υπήρχαν μη καταβεβλημένες οφειλές πριν τον 05/2014 ο σύλλογος έχει την απώλεια αρκετών χιλιάδων ευρώ. Αν πάλι υπολογίσουμε το κόστος ευκαιρίας αντί την υπάρχουσα σύμβαση το ποσό που χάνει ο σύλλογος μας είναι ακόμα μεγαλύτερο. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Ταμία της ΕΦΕΚ ο μισθωτής του υποστατικού δεν προτίθεται να πληρώσει τις οφειλές του και ζητά να διαγραφούν οι προηγούμενες οφειλές του πληρώνοντας περίπου το 1/8 των οφειλών ενώ ζητά και περαιτέρω μείωση του μισθώματος στα 500 ευρώ. Ως Προοδευτική επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά την σοβαρότητα και την επιτακτικότητα της υλοποίησης των προτάσεων μας για το υποστατικό της ΕΦΕΚ.»