Πραγματοποιήθηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2019, οι τμηματικές εκλογές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, για ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα συμβούλια των Τμημάτων και των Σχολών. Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν ξανά την Προοδευτική Κ.Φ. ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ στις συνειδήσεις των φοιτητών, με ποσοστά της τάξης του 52%

Πιο αναλυτικά:

Στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για ανάδειξη εκπροσώπων στα Τμήματα, η Προοδευτική Κ.Φ. έλαβε 583 ψήφους και εξασφάλισε ποσοστό  52,71% . Από την άλλη η Πρωτοπορία έλαβε  386 ψήφους και ποσοστό 34,9% και η ακροδεξιά παράταξη ΑΦΚ Νίκη 137 ψήφους και ποσοστό 12,39% .

Στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για ανάδειξη εκπροσώπων στις Σχολές, η Προοδευτική Κ.Φ. εξασφάλισε 510 ψήφους και ποσοστό 52,47%, η Πρωτοπορία έλαβε 325 ψήφους και ποσοστό 33,4% και η Νίκη 137 ψήφους και ποσοστό 14,09%

Με τα πιο πάνω αποτελέσματα η Προοδευτική Κ.Φ. αναδείχτηκε πρώτη δύναμη σε 8 από τα 11 Τμήματα, ενώ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη σε όλες τις Σχολές.

Το αποτέλεσμα στις Τμηματικές εκλογές, διατήρησε τη φωνή της Προοδευτικής, τη φωνή των ιδίων των φοιτητών ΙΣΧΥΡΗ, για διεκδικήσεις που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες των φοιτητών, για διασφάλιση του δικαίωματος στη μόρφωση για όλους. Η εκλογική διαδικασία δεν αποτελεί το τέλος της δράσης μας. Με τη δύναμη που μας έδωσαν οι φοιτητές θα συνεχίσουμε με ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, μέσα από τα όργανα του πανεπιστημίου για ανάδειξη και επίλυση ζητημάτων στα Τμήματα και τις Σχολές αλλά και ενδυνάμωση των διεκδικήσεων μας, με επίκεντρο τα συμφέροντα των φοιτητών και το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα στο πανεπιστήμιο, στο πλευρό των συμφοιτητών μας, στήριγμά τους στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματά τους.

Ευχαριστούμε όλους τους συμφοιτητές μας που στήριξαν την Προοδευτική Κ.Φ. . Παράλληλα αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις που έχουμε απέναντι μας, όσο αφορά τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες σπουδάζουμε, με την απουσία επαρκής Φοιτητική Μέριμνα, τις προκλήσεις με την αλλαγή των Κανόνων για τα ECTS, και τις τεράστιες δυσκολίες του Στεγαστικού προβλήματος,  κάνουμε ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους συμφοιτητές μας, ακόμα και αυτούς που για τους δικούς τους λόγους δεν μας στήριξαν, να δώσουμε μαζί τους νέους αγώνες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας, γιατί ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ, ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ!

Γραφείο Τύπου

01/11/2019