Κάλεσμα συμμετοχής κάθε φοιτήτριας και κάθε φοιτητή στην αντικατοχική εκδήλωση της ΠΣΕΜ για καταδίκη του ψευδοκράτους

Είναι γεγονός ότι το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη του φάση. Για αυτό χρειάζεται ο λαός μας να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανακόψει την υφιστάμενη επικίνδυνη πορεία προς την οριστική διχοτόμηση που προωθεί σήμερα, χωρίς πολιτικό κόστος, η Τουρκία.

Στα καλέσματα των καιρών θα έπρεπε το Οργανωμένο Φοιτητικό Κίνημα μέσα από τη δράση του, να κινητοποιήσει μαζικά τις φοιτήτριες και τους φοιτητές για τερματισμό της κατοχής και επανένωση του τόπου και του λαού μας, στέλνοντας ξεκάθαρο και ηχηρό το αδιαπραγμάτευτο μήνυμα επίτευξης λύσης στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, μέσα από την επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν το 2017.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι η αντικατοχική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η ΠΟΦΕΝ στις 15 Νοεμβρίου, δεν υπηρετεί τον στόχο αυτό. Αντιθέτως, από αυτή θα απουσιάζει η επιδιωκόμενη λύση, θα απουσιάζει το αγωνιστικό κάλεσμα προς την τουρκοκυπριακή νεολαία για την κοινή μας υπόθεση, ενώ θα προβάλλονται συνθήματα που μόνο σύγχυση και ζημιά προκαλούν, κάνοντας δώρα στον κάθε διχοτομιστή. Θυμίζουμε ότι τη Γ.Γ. της ΠΟΦΕΝ ελέγχει η κυβερνητική παράταξη, Πρωτοπορία, που έχει καθορίσει με τη στάση της το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Από την άλλη το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, μέσω της ΠΣΕΜ, θα προχωρήσει σε δική του εκδήλωση, μέσω της οποίας στέλνονται τα σωστά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις με τίτλο «Κύπρος – Ελεύθερη – Επανενωμένη, Κοινή Πατρίδα – Ένας Λαός». Ως  εκ τούτου η παράταξη μας θεωρεί χρέος της να δηλώσει παρών στην εκδήλωση του Οργανωμένου Μαθητικού Κινήματος.

Καλούμε κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητή που αρνείται να μείνει απαθής την ώρα που ο εποικισμός του Βαρωσιού και ο οριστικός διαμελισμός της πατρίδας μας είναι πιο ορατός από ποτέ, να δώσουν δυναμικά το παρών τους στην εκδήλωση της ΠΣΕΜ! Για επανένωση του τόπου και του λαού μας! Για απελευθέρωση, ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα και το λαό μας. Ραντεβού λοιπόν τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. έξω από τη Διαχρονική Μουσική Σκηνή για να πορευτούμε στο Οδόφραγμα της Μιας Μηλιάς στο Καϊμακλί και να βροντοφωνάξουμε ότι η Κύπρος ανήκει στο λαό της και σε κανέναν άλλον!

Γραφείο Τύπου

08/11/2021