Καλή αρχή σε όλες και όλους τους πρωτοετείς φοιτητές

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών συγχαίρουμε όλες και όλους τους τελειόφοιτους μαθητές για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν κατά τη διαδικασία των Παγκυπρίων εξετάσεων. Όσοι τελειόφοιτοι πρόκειται να σπουδάσουν μπορούν να αποταθούν στους εκπροσώπους μας σε κάθε χώρο σπουδών.

Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, για εξεύρεση διαμερίσματος, συγκατοίκου, διαμονής στις φοιτητικές εστίες, καθώς και  παροχή  πληροφοριών για τις διαδικασίες  της κράτησης θέσης, αλλά και για βελτίωση της θέσης που εξασφάλισαν μέσω της Β’ κατανομής και των Ειδικών Κριτηρίων.  Επίσης, είμαστε στη διάθεση όλων για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και όχι μόνο.

Στη δική μας αντίληψη και ειδικότερα σήμερα που η πλειοψηφία του λαού μας δοκιμάζεται σκληρότερα από την κοινωνική ανισότητα του συστήματος και των κυρίαρχων πολιτικών που εφαρμόζονται, επιβεβαιώνεται η κοινωνική ανάγκη, η τριτοβάθμια μόρφωση να έχει δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα για όλους τους νέους και νέες του τόπου. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που δημιουργήθηκε στα τρία χρόνια της πανδημίας , οι οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε και η αυξανόμενη ακρίβεια που ταλανίζει τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα, απαιτούν ανασύνταξη δυνάμεων και συστράτευση γύρω από τον αγώνα διασφάλισης του δικαιώματος στη μόρφωση με αξιοπρέπεια.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, συνοδοιπόροι στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα. Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία.

Πληροφορίες:

Γραφεία Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών 22377315 / 25558866

Παν. Κύπρου: Μάριος 97903466 / Μαρία 99077023

ΤΕ.ΠΑ.Κ. : Βίκτωρας 96638701 / Κωνσταντίνος 96782092

Α.Ξ.Ι.Κ. : Αντρέας 97785575

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ρολάνδος 99974475

Γραφείο Τύπου

19/07/2022