Καλή αρχή σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, συγχαίρουμε όλους όσους εξασφάλισαν θέση στα Δημόσια Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και ευχόμαστε κάθε καλό στην καινούρια τους αρχή. Συγχαίρουμε επίσης και όσους δεν εξασφάλισαν θέση, για τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, για εξεύρεση διαμερίσματος, συγκατοίκου, διαμονής στις φοιτητικές εστίες καθώς και  παροχή  πληροφοριών για τις διαδικασίες  της κράτησης θέσης αλλά και για βελτίωση της θέσης που εξασφάλισαν μέσω της Β’/Γ’ κατανομής και των Ειδικών Κριτηρίων.  Επίσης είμαστε στη διάθεση όλων για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Στη δική μας αντίληψη, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος μας  και ο λαός μας, το δικαίωμα στη μόρφωση και συγκεκριμένα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να είναι απρόσκοπτο για όλους τους νέους και νέες του τόπου. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύει η κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια, σε συνδιασμό με τις  πρωτόγνωρες συνθήκες που ζει τους τελευταίους μήνες ένεκα της πανδημίας και των επιπτώσεων που έχει φέρει μαζί της και που αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, απαιτούν από όλους μας να αντισταθούμε σε όσους θέλουν το δικαίωμα αυτό να μετατραπεί στυγνά σε εμπόρευμα. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στις σπουδές για όλους και με αξιοπρέπεια.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, συνοδοιπόροι από την αρχή μέχρι το τέλος, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα.Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στον καινούριο κύκλο που ανοίγεται.

Πληροφορίες:

Γραφεία Προοδευτικής Κ.Φ. 22377315 / 25558866

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κωνσταντινά Χρυσάνθου 99601649 / Καλλής Αντούνας 97650607

ΤΕ.ΠΑ.Κ. : Άγγελος Δημητρίου 96797347/ Μαρίνα Παναγιώτου 99298526

Α.Ξ.Ι.Κ. : Γιάννης Κυριάκου 99979394

Γραφείο Τύπου

20/07/2020