Καλή αρχή σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, συγχαίρουμε όλους όσους εξασφάλισαν θέση στα Δημόσια Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και ευχόμαστε κάθε καλό στο νέο τους ξεκίνημα. Συγχαίρουμε επίσης και όσους δεν εξασφάλισαν θέση, για τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, για εξεύρεση διαμερίσματος, συγκατοίκου, διαμονής στις φοιτητικές εστίες, καθώς και  παροχή  πληροφοριών για τις διαδικασίες  της κράτησης θέσης, αλλά και για βελτίωση της θέσης που εξασφάλισαν μέσω της Β’ κατανομής και των Ειδικών Κριτηρίων.  Επίσης, είμαστε στη διάθεση όλων για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και όχι μόνο.

Στη δική μας αντίληψη και ειδικότερα σήμερα που η πλειοψηφία του λαού μας δοκιμάζεται σκληρότερα από την κοινωνική ανισότητα του συστήματος και των κυρίαρχων πολιτικών που εφαρμόζονται, επιβεβαιώνεται η κοινωνική ανάγκη, η τριτοβάθμια μόρφωση να έχει δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα για όλους τους νέους και νέες του τόπου. Η συνεχιζόμενη πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί ένεκα της πανδημίας, όπως και οι οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσε και που αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω, απαιτούν ανασύνταξη δυνάμεων και συστράτευση γύρω από τον αγώνα διασφάλισης του δικαιώματος στη μόρφωση και στην εργασία με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, συνοδοιπόροι στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα. Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή σταδιοδρομία.

Πληροφορίες:

Γραφεία Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών 22377315 / 25558866

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κωνσταντίνα Χρυσάνθου 99601649 / Μάριος Χατζηηλία 97903466

ΤΕ.ΠΑ.Κ. : Μιχάλης Δαμιανίδης 99998299 / Βίκτωρας Χριστοφίδης 96638701

Α.Ξ.Ι.Κ. : Αντρέας Δαβέττας 97685880

Γραφείο Τύπου

07/07 /2020