Κατάντημα για το Φοιτητικό Κίνημα η αντικατοχική εκδήλωση της ΠΟΦΕΝ με συνταγές ΦΠΚ Πρωτοπορίας!

Η σημερινή αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους, που πραγματοποίησε η ΠΟΦΕΝ στο οδόφραγμα Αγίου Κασσιανού, φανερώνει και το κατάντημα που έχει οδηγήσει η κυβερνητική παράταξη της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, το Οργανωμένο Φοιτητικό Κίνημα και την ίδια την ΠΟΦΕΝ.

Μια εκδήλωση με μόλις μερικές δεκάδες συμμετέχοντες, χωρίς μαζικότητα, χωρίς να αναφέρεται σε κανένα πανό ή σύνθημα η επίσημη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη επιδιωκόμενη βάση λύσης, ενώ απουσίαζαν και άλλα τόσα συνθήματα που υπηρετούν τον κοινό αγώνα της νεολαίας και του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για κατάργηση της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας.

Αντιθέτως, η ΦΠΚ Πρωτοπορία φρόντισε στην εκδήλωση να σταλούν μηνύματα με εθνικιστική χρειά, ενώ έχουν αναρτηθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΦΕΝ στο διαδίκτυο φωτογραφίες της εκδήλωσης που μόνο σε εκδήλωση της ΝΕΔΗΣΥ παραπέμπουν. Είναι λοιπόν χωρίς αμφιβολία η χειρότερη αντικατοχική εκδήλωση που έχει μέχρι σήμερα διοργανώσει η ΠΟΦΕΝ στην 48χρονή πλούσια ιστορία της. Είναι κατάντημα! Είναι ντροπή!

Την ώρα που η Τουρκία και ο ακροδεξιός Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ, καθημερινά προβάλλουν το αφήγημα ότι ε/κ και τ/κ δεν μπορούν να ζήσουν μαζί και επιχειρούν να οριστικοποιήσουν την σημερινή de facto διχοτόμηση, η ΦΠΚ Πρωτοπορία έχει καταφέρει η εκδήλωση της ΠΟΦΕΝ να αποτύχει, να μην στείλει ουσιαστικά τα κατάλληλα μηνύματα που απαιτούν οι καιροί, εκατέρωθεν του συρματοπλέγματος της ντροπής αλλά και διεθνώς. Δυστυχώς το φοιτητικό κίνημα πληρώνει ακριβά την προσπάθεια της ΦΠΚ Πρωτοπορίας και του ΔΗΣΥ, μέσω της εκδήλωσης να ικανοποιήσουν όλες τις συναγερμικές φωνές, ειδικά αυτές που κινούνται στην ακροδεξιά και απορριπτική πλευρά στο κυπριακό, αδιαφορώντας για το κόστος που έχει η στάση τους αυτή.

Ως Προοδευτική Κ.Φ., προειδοποιήσαμε για τα αποτελέσματα που θα είχε η σημερινή εκδήλωση. Είναι για αυτό που συνειδητά καλέσαμε τις προηγούμενες μέρες, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να  δώσουν μαζικά το παρόν τους στην σημερινή αντικατοχική εκδήλωση της ΠΣΕΜ και πλάι στο μαθητικό κίνημα, να βροντοφωνάξουν «Η Κύπρος ανήκει στον λαό της» και «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή». Είναι επίσης γεγονός ότι εκατοντάδες φοιτήτριες και φοιτητές το έπραξαν και βροντοφώναξαν σήμερα με χιλιάδες μαθητές για το όραμα μια απελευθερωμένης και επανενωμένης Κύπρου!

Γραφείο Τύπου

15/11/2021