Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, το τελευταίο διάστημα προβήκαμε σε διάφορες δράσεις αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρήσαμε σε μια συμβολική ζωγραφιά της Παλαιστινιακής σημαίας σε τοίχο πλησίον του κτηρίου του ΤΕ.ΠΑΚ.

Τις τελευταίες ώρες έχουμε με οργή διαπιστώσει, πως διάφορα ακροδεξιά -νεοφασιστικά στοιχεία, λειτουργώντας ακόμα μια φορά ως φερέφωνα των ιμπεριαλιστών, προχώρησαν σε βεβήλωση της κίνησης μας αυτής. Συγκεκριμένα επικάλυψαν την Παλαιστινιακή σημαία με το σύμβολο του εβραϊσμού. Μάλιστα δεν έμειναν μέχρι εκεί αλλά προχώρησαν στην αναγραφή  σβάστικας -του συμβόλου δηλαδή που σηματοδοτεί την γενοκτονία των εβραίων από τους ναζί(!) – και άλλων φασιστικών επιγραφών στο κτήριο του ΤΕ.ΠΑ.Κ. Σε τέτοια τρικυμία εν κρανίω τους έχει οδηγήσει η αλλεργία τους σε οτιδήποτε σχετίζεται με την ειρήνη και την πάλη των Λαών.

Για εμάς, οι κινήσεις αυτές των ακροδεξιών στοιχείων δεν αποτελούν μόνο πρόκληση προς τον Παλαιστινιακό Λαό ο οποίος αγωνίζεται για την επιβίωση του απέναντι στην εγκληματική πολεμική του Ισραηλινού Κράτους, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν προσβολή και για τους απανταχού Εβραίους και την μνήμη του ολοκαυτώματος συνολικά. Την ίδια ώρα, αποτελούν απόδειξη ότι η ακροδεξιά αποτελούσε πάντα την εφεδρεία των ιμπεριαλιστών, πράγμα που ο Κυπριακός Λαός βίωσε από πρώτο χέρι το 1974. Τέλος, τέτοιες αποκρουστικές ενέργειες μόνο ανατριχίλα μπορούν να προκαλούν σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες. Δίπλα στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του δικού μας λαού για ειρήνη και επανένωση, απέναντι στην Τούρκικη κατοχή και τον εποικισμό, σηκώνουμε την Παλαιστινιακή σημαία, ως σύγχρονο σύμβολο ειρήνης και αντι-ιμπεριαλισμού, ακόμα πιο ψηλά.

Τονίζουμε πως δεν πρόκειται να πάψουμε στιγμή να καταδικάζουμε την εν εξέλιξη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραηλινό Κράτος και την ακροδεξιά κυβέρνηση Νεντανιάχου. Χέρι – χέρι με όλους τους Λαούς του κόσμου, συνεχίζουμε την πάλη για Λευτεριά στην Κύπρο, στην Παλαιστίνη και για κάθε Λαό κόντρα στους Ιμπεριαλιστές και τα όργανα τους.

 

Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά

Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά