Τις τελευταίες μέρες, μια φωτογραφία με την αναγραφή ‘‘All eyes on Rafah’’ κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, και απέκτησε δημοφηλία παγκόσμιας εμβέλειας μέσα σε λίγες ώρες. Είναι φυσιολογικό, κάθε πράξη που αφορά την τραγωδία που βιώνει ο Παλαιστινιακός Λαός να συγκινεί μαζικά τον κόσμο, ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα.

Την κινητικότητα αυτή, έσπευσε να εκμεταλλευτεί το ακροδεξιό μόρφωμα του Δράσις-Κες κυκλοφορόντας φωτογραφία με την αναφορά ‘‘All eyes on Cyprus’’ με φόντο τον πενταδάκτυλο, σε μια προσπάθεια να πουλήσουν κίβδηλο πατριωτισμό. Μάλιστα έσπευσαν να κάνουν μαθήματα πως δεν πρέπει λίγο πολύ να ασχολούμαστε με τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη και πως για τους Έλληνες ‘η Κύπρος πρέπει να είναι προτεραιότητα.’

Αυτή η πράξη πατριδοκαπηλίας, ιδίως την χρονική στιγμή που συντελείτε είναι κατάπτυστη και δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη. Είναι κατάπτυστή, επειδή αποτελεί προσπάθεια να στραφούν τα βλέμματα μακριά από την βάρβαρη γενοκτονία που διεξάγεται στην Παλαιστίνη. Είναι αντίστοιχα προκλητικό με το να καλούσε κανείς την διεθνή κοινότητα να στρέψει τα βλέμματα αλλού, μακριά από την Κύπρο, ανήμερα της 20ης Ιουλίου το 1974.

Ας τους θυμίσουμε λοιπόν κάποια βασικά πράγματα, τα οποία ‘ξεχνάνε’, μάλλον συνειδητά. Πρώτον, την κατεχόμενη μας πατρίδα, οφείλουμε να την θυμόμαστε καθημερινά επιζητώντας την αρωγή της διεθνούς κοινότητας και όχι να την θυμόμαστε επιλεκτικά για να την φέρουμε σε αντιπαραβολή με το δράμα ενός γείτονα Λαού, ο οποίος την συγκεκριμένη στιγμή αντιμετωπίζει γενοκτονία. Δεύτερον, η λευτεριά της Κύπρου και της Παλαιστίνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένες τόσο μέσα από τους κοινούς αγώνες των δύο Λαών όσο και μέσα από την πάλη αποτίναξης της κατοχής και εφαρμογής του διεθνούς δικαίου. Τρίτον, είναι τουλάχιστον ειρωνικό να προσπαθούν να συγκινήσουν τους νέους με φωτογραφία του σκλαβωμένου πενταδάκτυλου, αυτοί που τιμούν ακόμα ένα από τους βασικούς ιθύνοντες για την ύπαρξη της κατοχικής σημαίας της ντροπής, τον αρχιπροδότη Γρίβα.

Η πράξη αυτή του ακροδεξιού μορφώματος υπενθυμίζει πως η ακροδεξιά προσπαθεί διακαώς να πείσει για τον πατριωτισμό της. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτό οφείλετε στο ότι νιώθουν αμήχανα για την προδοτική ιστορία που φέρουν μαζί τους. Επιπλέον, καταδεικνύεται πως ανέκαθεν η ακροδεξιά ήταν, είναι και παραμένει το πρόθυμο δεκανίκι του ιμπεριαλισμού, στην προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης των εγκλημάτων που διαπράττονται στη Γάζα και συνολικά εις βάρος των Παλαιστινίων.

Εμείς θα συνεχίζουμε να σηκώνουμε ψηλά την Παλαιστινιακή σημαία, ως σύγχρονο σύμβολο των Λαών στους αγώνες τους για Λευτεριά και δικαίωση. Θα συνεχίσουμε, κάθε μέρα, ώρα και λεπτό να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου μας, απέναντι σε όσους θέλουν την πατρίδα μας μοιρασμένη. Θα συνεχίσουμε, μέχρι τέλους να στεκόμαστε πλάι στον Παλαιστινιακό Λαό, και κάθε Λαό που παλεύει ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Σε δρόμους, πλατείες, αμφιθέατρα, παντού να ακουστεί δυνατά:

ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ