Αλληλεγγύη στον αγώνα του ΜΑΣ στην Ελλάδα για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου

Ως Προοδευτική Κ.Φ. εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στους αγώνες του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), για να μπει φρένο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και όποιων άλλων αντιφοιτητικών μέτρων ήδη προωθούνται.

Το άσυλο κατακτήθηκε μετά από σκληρούς αγώνες και αποτελεί όπλο στα χέρια των φοιτητών για προστασία του δικαιώματος τους να συζητούν και να αποφασίζουν συλλογικά, να οργανώνουν τη δράση τους, γύρω από το δικαίωμα τους στη μόρφωση. Για εμάς, είναι ξεκάθαρο ότι στόχος τους, είναι η αποδυνάμωση της όποιας προοπτικής για μαζικούς, συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες των φοιτητών που αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Αντιλαϊκές πολιτικές, που μετατρέπουν τη μόρφωση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, εξυπηρετώντας μεγάλα συμφέροντα.

Αποτελεί χρέος λοιπόν των φοιτητών που βρίσκονται στην Αθήνα, όπως δώσουν μαζικά σήμερα το παρών τους, στην κινητοποίηση για υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου η ώρα 19:30 στα Προπύλαια. Από μεριάς μας, θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε παρών στους κοινούς μας αγώνες με το ΜΑΣ, για το αναφαίρετο δικαίωμα στη μόρφωση για όλους. Τέλος, καλούμε όλους τους Κύπριους φοιτητές, όπως στηρίξουν τον αγώνα αυτό μέχρι την τελική ανατροπή των προσπαθειών για κατάργηση του ασύλου.

Γραφείο Τύπου

23/7/2019