Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, συγχαίρουμε όλους όσοι εξασφάλισαν θέση στα Δημόσια Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και ευχόμαστε κάθε καλό στην καινούρια τους αρχή. Συγχαίρουμε επίσης και όσους δεν εξασφάλισαν θέση, για τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες που κατέβαλαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, για εξεύρεση διαμερίσματος, συγκατοίκου, διαμονή στις φοιτητικές εστίες καθώς και  παροχή  πληροφοριών για τις διαδικασίες  της κράτησης θέσης αλλά και για βελτίωση της θέσης που εξασφάλισαν μέσω της Β’/Γ’ κατανομής και των Ειδικών Κριτηρίων.  Επίσης είμαστε στη διάθεση όλων για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Στη δική μας αντίληψη, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος μας  και ο λαός μας, το δικαίωμα στη μόρφωση και συγκεκριμένα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να είναι απρόσκοπτο για όλους τους νέους και νέες του τόπου. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύει η κυπριακή κοινωνία, απαιτούν από όλους μας να αντισταθούμε σε όσους θέλουν να μας στερήσουν το δικαίωμα αυτό. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στις σπουδές για όλους και με αξιοπρέπεια.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όλους τους φοιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, συνοδοιπόροι από την αρχή μέχρι το τέλος, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στον καινούριο κύκλο που ανοίγεται.

Πληροφορίες:

Γραφεία Προοδευτικής Κ.Φ. 22377315 / 25558866

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Παναγιώτης Αθηνή 99846911 / Κωνσταντινά Χρυσάνθου 99601649

ΤΕ.ΠΑ.Κ. : Άγγελος Δημητρίου 96797347/ Ξένιος Νέστορος 99271127

Α.Ξ.Ι.Κ. : Παναγιώτης Καρατζιάς 96548837

Γραφείο Τύπου

02/07/2019