Πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής Κ.Φ. του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην παρουσία δεκάδων στελεχών και φίλων της Προοδευτικής Κ.Φ. η απερχόμενη ηγεσία προέβη σε απολογισμό και εκτίμηση της χρονιάς που μας πέρασε, θέτοντας τους νέους στόχους για τη συνέχιση του αγώνα που διεξάγει η παράταξη της Αριστεράς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολόκληρη η κοινωνία και ιδιαίτερα οι φοιτητές δέχονται για ακόμη μια χρονιά, ολομέτωπη επίθεση από τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Επίσης οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν να αντιμετωπίσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, όπως και το δικαίωμα μας στη μόρφωση. Μπρόστα σε όλα αυτά, η ανάκαμψη και ενδυνάμωση της Προοδευτικής Κ.Φ. αποτελεί τη μόνη επιλογή αντίστασης και διεκδίκησης για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Στη Γενική Συνέλευση, έγινε εκτενής πολιτική ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις από το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ και επικεφαλής της Προοδευτικής Κ.Φ., συν. Χρυσόστομο Παναγή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Κυπριακό Πρόβλημα και στην επικίνδυνη στασιμότητα που βρίσκεται σήμερα αλλά και στη θέση μας για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου, στα πλαίσια της μόνης εφικτής λύσης, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Από την πολιτική ενημέρωση δεν μπορούσε να απουσιάζει η αναφορά στις νεοφιλελεύθερες πολτικές που η Κυβέρνηση επιβάλλει, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και οδηγώντας τους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Ταυτόχρονα δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή και την εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα εις βάρος των γειτονικών λαών, αλλά και τις προσπάθειες εμπλοκής της Κύπρου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επιπρόσθετα τονίστηκε η ανάγκη συστράτευσης της νέας γενιάς και των φοιτητών με τους κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων και της Αριστεράς, ενόψει και των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Μαίου, όπου η ενίσχυση του ΑΚΕΛ αποτελεί μόνοδρομο, αφού αποτελεί τη μόνη δύναμη διεκδίκησης και αγώνα τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ευρώπη.

Επίσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους τα στελέχη της παράταξης που αποφοιτούν για τη φετινή χρονιά, με την ευχή για περαιτέρω προσφορά τους στην κοινωνία στην νέα αρχή της ζωής τους, με φάρο τα ιδανικά της Αριστεράς.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Προοδευτικής Κ.Φ. το οποίο αποτελείται από 50 άτομα. Στη συνέχεια το νέο Δ.Σ. εξέλεξε στη θέση του Προέδρου τον Παναγιώτη Αθηνή και στις θέσεις των Κεντρικών Οργανωτικών την Κωνσταντίνα Χρυσάνθου, τον Καλλή Αντούνα και τον Σταύρο Χατζηγεωργίου.

Γραφείο Τύπου

18/04/2019