Την Τρίτη, 16 Απριλίου , πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής Κ.Φ. του Πανεπιστημίου Frederick . Στη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε καθώς και  οι στόχοι όπου θα καλεστεί να φέρει εις πέρας  παράταξη της Αριστεράς στο Πανεπιστήμιο Frederick.

Στην συνέχεια έγινε πολιτική ενημέρωση από τον επικεφαλής της Προοδευτικής Κ.Φ. και μέλος της γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, συν. Χρυσόστομο Παναγή. Στην πολιτική ενημέρωση έγινε αναφορά στη στασιμότητα που επικρατεί στο Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, στη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο λαός μας από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς και στην εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην περιοχή μας. Ακολούθως έγινε αναφορά στις συνεχείς αποκοπές από το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά τη φοιτητική μέριμνα και την  ολομέτωπη επίθεση από την Κυβέρνηση απέναντι στην παιδεία του τόπου.

Η Προοδευτική Κ.Φ. στο Πανεπιστήμιο Frederick έδωσε υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα και διεκδίκηση όλων όσων αξίζουν στη φοιτητιώσα νεολαία. Κόντρα στις κυβερνητικές νοφιλελεύθερες πολιτικές και στην αισχροκέρδεια των ιδιοκτητών του πανεπιστημίου μας, θα συνεχίσουμε στο δρόμο της οργανωμένης πάλης και της αντίστασης. Την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις φωνές μας για μια δίκαιη λύση του κυπριακού, στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, για μια Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένες επεμβάσεις, μια Κύπρο μάνα όλων των παιδιών της Ε/Κ, Τ/Κ, Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Προοδευτικής Κ.Φ. Στη συνέχεια το νέο Δ.Σ. εξέλεξε στη θέση του Προέδρου τον Πέτρο Κονόμου και στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα τον Αντρέα Κωστή .

Γραφείο Τύπου

16/4/2019