Την Τετάρτη, 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Προοδευτικής Κ.Φ. του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Στη Γενική Συνέλευση έγινε απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε και τέθηκαν οι νέοι στόχοι για τη συνέχιση του αγώνα που διεξάγει η παράταξη της Αριστεράς στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έγινε επίσης πολιτική ενημέρωση από τον επικεφαλής της Προοδευτικής Κ.Φ. και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, συν. Χρυσόστομο Παναγή. Στην πολιτική ενημέρωση έγινε αναφορά στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, στη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο λαός μας από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης, καθώς και για τις Ευρωεκλογές. Ακολούθως έγινε αναφορά στα σκάνδαλα και την αναξιοκρατία που επικρατεί στις μέρες μας από την κυβέρνηση Αναστασιάδη και στις συνεχείς αποκοπές από το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά τη φοιτητική μέριμνα και την  ολομέτωπη επίθεση απέναντι στην παιδεία του τόπου.

Η Προοδευτική Κ.Φ. στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έδωσε υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα και διεκδίκηση όλων όσων αξίζουν στη φοιτητιώσα νεολαία. Κόντρα στις κυβερνητικές νοφιλελεύθερες πολιτικές και στην αισχροκέρδεια των ιδιοκτητών του πανεπιστημίου μας, θα συνεχίσουμε στο δρόμο της οργανωμένης πάλης και της αντίστασης.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Προοδευτικής Κ.Φ.. Στη συνέχεια το νέο Δ.Σ. εξέλεξε στη θέση του Τοπικού Γραμματέα τον Γιάννο Αθανασίου και στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα τον Λευτέρη Μαυρομμάτη.

Γραφείο Τύπου

10/05/2019