Πραγματοποιήθηκε στις 22&23 Ιουλίου η 30η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ. Σε αυτή παρευρέθηκαν πάνω από 150 εκλεγμένοι  αντιπρόσωποι από όλους τους χώρους σπουδών της Κύπρου, Ελλάδα, Βουλγαρίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα ‘’Δεν χαμηλώνουμε το βλέμμα στις εποχές, Τοπικές Οργανώσεις πιο μαζικές πιο μαχητικές’’.

Στη Συνδιάσκεψη, συζητήθηκε ο απολογισμός δράσης της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών και των Τοπικών της Οργανώσεων για τη χρονιά που μας πέρασε. Για την κατάσταση στο Κυπριακό Φοιτητικό κίνημα, για τα πρωτοβάθμια όργανα εκπροσώπησης των φοιτητών και για την ΠΟΦΕΝ.

Το παρόν του στη Συνδιάσκεψη έδωσε την πρώτη μέρα και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συν. Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για το κυπριακό πρόβλημα, τις εξελίξεις στην οικονομία αλλά και τους αγώνες που το ΑΚΕΛ καλείται να δώσει το επόμενο διάστημα. Τέλος, τόνισε την πολιτική σημασία και δυναμική που δίνει η παρουσία της νεολαίας  στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Μέσα από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, επιβεβαιώθηκε η θέλησή για υλοποίηση των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης, τη μαζικοποίηση των Τοπικών Οργανώσεων του Φοιτητικού Τμήματος παντού, ώστε να δυναμώσουν παράλληλα και οι αγώνες μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης που πλήττουν το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε η θέληση η Προοδευτική Κ.Φ. να επανέλθει ψηλά στις συνειδήσεις των φοιτητών. Τέλος, αμετάθετος στόχος, παραμένει ο αγώνας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας, για μια Κύπρο ελεύθερη, ομόσπονδη, αποστρατικοποιημένη.

Τέλος, η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση των θέσεων και την εκλογή του νέου Φοιτητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν οι εξής:

Τo Φοιτητικού Συμβουλίου αποτελούν οι:

Χριστοφόρου Λένος, Χατζηηλία Μάριος, Καλλούρης Δημήτρης, Παναγιώτου Αλέξης, Χριστοφίδης Βίκτωρ, Δημητρίου Άγγελος, Γεωργίου Μαρία, Σιαμπτάνη Ελένη, Χρυσοβιτσιώτη Ιωάννα, Ευαγόρου Μάριος, Χρυσάνθου Κωνσταντίνα, Γεωργίου Παναγιώτης, Νεοκλέους Παναγιώτης, Κυριάκου Ρολάνδος, Λίλη Εφραίμ, Γαβριήλ Ελένη, Πούλλος Γιώργος, Ραγιάς Χρίστος ,Δημητρίου Χριστόδουλος, Μηνά Θεόφιλος, Διονυσίου Αλέξανδρος, Περικλέους Κορίνα, Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος, Παναγιώτου Αντρέας, Αδάμου Έμιλυ, Σάββα Αντρέας, Ανδρέου Βαρνάβας, Ανδρονίκου Κυριάκος, Χριστοδούλου Παναγιώτης, Λοΐζου Άνδρεα Μαρίνα, Λαπήθιος Γιάννης, Χριστοδούλου Στέλλα, Χοίρας Παναγιώτης, Άκονας Δάνος, Νικολάου Αντρέας

Γραφείο Τύπου

24/07/2023