Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 15/11/18 αντικατοχικές εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους, από την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ).

Χιλιάδες, μαθητές και φοιτητές από όλη την Κύπρο, συγκεντρώθηκαν μαζικά σε όλη την Κύπρο για να καταδικάσουν το παράνομο ψευδοκράτος και παράλληλα να διατρανώσουν την θέληση τους για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Με κεντρικό σύνθημα «Κυπριακή Δημοκρατία – Ελεύθερη – Ενωμένη Πατρίδα» μαθητές και φοιτητές δήλωσαν δυναμικά παρών για ακόμα μια χρονιά στον αντικατοχικό αγώνα του τόπου μας.

Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις και τη στασιμότητα που επικρατεί στο Κυπριακό, ως Προοδευτική Κ.Φ. επαναλαμβάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η λύση επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Λύση, που πρέπει όμως, να μην ξεφεύγει από τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, λύση που να διασφαλίζει την ενότητα του τόπου μας. Λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και μια αδιαίρετη κυριαρχία. Αντιπαλεύουμε σθεναρά τις ακραίες ζημιογόνες εθνικιστικές φωνές, ένθεν και ένθεν, του συρματοπλέγματος. Αντιπαλεύουμε επίσης λαϊκίστικες ψηφοθηρικές προσεγγίσεις συνεχών μεταλλάξεων, που αλλάζουν θέση στο κυπριακό, ανάλογα με το πώς αυτές εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα.

Οφείλουμε επίσης να καταδικάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας και της νεολαίας του ΔΗ.ΣΥ, οι οποίοι για ακόμα μια χρονιά απέδειξαν πως μόνη τους έγνοια είναι η διάσπαση του λαού μας αφού δεν συμμετείχαν καθόλου στις επίσημες εκδηλώσεις του οργανωμένου φοιτητικού και μαθητικού κινήματος. Την ίδια ώρα που δήθεν αγωνίζονται για λύση του κυπριακού προβλήματος και διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που δήθεν προωθούν την επαναπροσέγγιση μεταξύ Ε/κ και Τ/κ, και πως δήθεν προωθούν την ενότητα του λαού μας, αψήφησαν τις αποφάσεις της ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ διοργανώνοντας δικές τους εκδηλώσεις.

Ως Προοδευτική Κ.Φ. θα συνεχίσουμε ενάντια στον εθνικισμό και το σωβινισμό, υπέρ της απελευθέρωσης και της επανένωσης του τόπου και του λαού μας. 44 χρόνια από την εισβολή και 35 από την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους. Ο αγώνας για λύση του Κυπριακού προβλήματος είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Καλούμε την νεολαία, να συστρατευτεί μαζί μας, στον αγώνα για καλύτερες μέρες. Για μια Κύπρο της ειρήνης και της αδελφοσύνης, χωρίς στρατούς και συρματοπλέγματα, όπου αφέντες της θα είναι μόνο Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι.

Γραφείο Τύπου 

                                                                                                                                                                             15/11/2018