Πλέον οι Κύπριοι φοιτητές μπορούν να εκδώσουν ΑΜΚΑ!
Ως Προοδευτική εδώ και χρόνια προχωρήσαμε σε διαφορά διαβήματα ούτως ώστε να επιλύσουμε το ζήτημα έκδοσης ΑΜΚΑ για τους Κύπριους φοιτητές. Προωθήσαμε το ζήτημα τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο μέσα από τις φοιτητικές ενώσεις.
Η τελευταία εξέλιξη ήρθε έπειτα από πρόταση της Παράταξης μας την οποία καταθέσαμε στην ΕΦΕΚ Αθήνας για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης ΑΜΚΑ. Η πρόταση μας υπερψηφίστηκε και έτσι προχωρήσαμε σε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχείς συναντήσεις με την Πρεσβεία οι οποίες έθιξαν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στη σημερινή συνάντηση που είχε η ΕΦΕΚ Αθήνας με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα μας διαβεβαίωσαν και επίσημα ότι οι Κύπριοι φοιτητές να έχουν δικαίωμα στην έκδοση ΑΜΚΑ. Το μόνο που χρειάζεται για να εκδώσουν ΑΜΚΑ είναι να παρουσιάσουν μια βεβαίωση φοίτησης σε ένα ΚΕΠ ή ΕΦΚA. Η σημερινή εξέλιξη είναι η απόδειξη ότι τόσο σε Αθήνα αλλά και στους υπόλοιπους χώρους σπουδών οι κατακτήσεις μας διαδέχονται η μια την άλλη.
Να σημειώσουμε πως στην συνάντηση που είχαμε με την Πρόξενο της Κυπριακής Πρεσβείας μας ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη πρόνοια του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος πέρασε από τις 22 Δεκεμβρίου 2023.. Η έκδοση ΑΜΚΑ αποτελεί κατάκτηση της ΕΦΕΚ Αθήνας με μπροστάρη την Προοδευτική!
Με την πιο πάνω εξέλιξη, διαψεύδεται για ακόμα μια φορά η ΦΠΚ Πρωτοπορια και ο ΔΗΣΥ αφου η επίλυση του ζητήματος ήρθε πολύ πριν την συνάντηση Αννίτας-Άδωνη και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η αποστολή των σχετικών εγκύκλιων στα αρμόδια σώματα.Ακόμα ένα προεκλογικό παραμύθι της ΦΠΚ Πρωτοπορία καταρρέει. Ακόμη μια διεκδίκηση της Προοδευτικής παίρνει σάρκα και οστά.
Γύρισε στην πλάτη σε αυτούς που αρκούνται σε προεκλογικά συνθήματα και παραστάσεις. Στήριξε αυτούς που με ουσιαστικές θέσεις και παρεμβάσεις πετυχαίνουν πολλά.
ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ