Πραγματοποιήθηκαν στις 14 Απριλίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΦΕΚ Αθήνας. Τo αποτέλεσμα μετά την καταμέτρηση των ψήφων ήταν το ακόλουθο:

 

ΠPOOΔEYTIKH Κ.Φ. 341 ΨHΦOYΣ 31.75% 3 έδρες

Πρωτοπορία 314 Ψήφους 29.24% (+0.46%) 3 έδρες

Αναγέννηση 71 Ψήφους 6.61% (-1.36%)

Δράσις-Κες 348 ψήφους 32,4% 3 έδρες

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών απόδεικνύει ότι η Προοδευτική Κ.Φ. παραμένει ισχυρή καθώς κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της σε συνδυασμό με αριθμητική άνοδο. Την ίδια στιγμή, όμως δεν μπορεί παρά να προβληματίσει ιδιαίτερα η περαιτέρω ενίσχυση του ακροδεξίου Δρασις-ΚΕΣ, που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη για 7 ψήφους.

 

Η ενίσχυση της ακροδεξιάς δεν πρόκειται να πτοήσει την Προοδευτική Κ.Φ., αντιθέτως μας πεισμώνει για να αντιπαλέψουμε με ακόμα περισσότερο σθένος το φασισμό, τον εθνικισμό και το σωβινισμό. Άλλωστε η ίδια η 45χρονη ιστορία της παράταξης μας είναι γεμάτη από αγώνες για την εκδημοκρατικοποίηση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Με φάρο τις παρακαταθήκες μας συνεχίζουμε και σήμερα για να επανενώσουμε την πατρίδα μας, για μια ομοσπονδιακή Κύπρο που να ανήκει στο λαό της.

 

Ταυτόχρονα θα αξιοποίησουμε στο έπακρον τις τρεις έδρες μας στην ΕΦΕΚ Αθήνας για να προτάξουμε και να προωθήσουμε θέσεις διεκδικητικές που να στηρίζονται στις ανάγκες των συμφοιτητών μας. Παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων που έχει διαμορφωθεί, θα συνεχίσουμε για το δικαίωμα μας στη μόρφωση και τη δουλειά, για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει.

 

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους τους συμφοιτητές μας, που στήριξαν την Προοδευτική Κ.Φ.. Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν αποτελεί για εμάς ευθύνη ούτως ώστε να τους την ανταποδώσουμε με νέους αγώνες και κατακτήσεις για όλους τους φοιτητές, ακόμα και αυτούς που δεν μας στήριξαν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Συνεχίζουμε με τους φοιτητές, για τους φοιτητές, για την Κύπρο και το λαό μας.

 

Γραφείο Τύπου

15/4/2019

Attachments area