Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε ήταν:

ΠPOOΔEYTIKH Κ.Φ. 974 ΨHΦOYΣ 31,42% (-4.74%) 6 έδρες

Πρωτοπορία 1448 Ψήφους 46.71% (+1.32%) 10 έδρες

Αναγέννηση 255 Ψήφους 8.19% (+2.13%) 2 έδρες

Αγώνας 96 Ψήφους 3.1% (-0.43%) 1 έδρα

Αφε (εφαεφπ) 210 Ψήφους 6.77% (+2.05%) 1 έδρα

Ελάμ 118 Ψήφους 3.81% (-0.33%) 1 έδρα

Η σοβαρή πτώση της Προοδευτικής Κ.Φ., καθώς και η απώλεια δύο εδρών, αποτελούν ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς και ένα σοβαρό πισωγύρισμα για τη Φοιτητική Ένωση. Η διατήρηση και η ενίσχυση της ακροδεξιάς πλειοψηφίας στη Φοιτητική Ένωση σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της Προοδευτικής Κ.Φ., πλήττουν σοβαρά την προσπάθεια για ένα μαζικό και διεκδικητικό φοιτητικό κίνημα στο μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Η Προοδευτική Κ.Φ. παρά το αρνητικό αποτέλεσμα θα συνεχίσει με ακόμη περισσότερο πείσμα να ρίχνεται στον αγώνα για να διεκδικεί τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει. Δεν πρόκειται, όπως ποτέ άλλωστε, να πτοηθούμε αλλά αντίθετα από την επαύριον των εκλογών πιο δυναμικά και πιο αποφασιστικά θα είμαστε στο πλευρό των συμφοιτητών μας, για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα θα παραμείνουμε η πιο συνεπής δύναμη απέναντι στον εθνικισμό και το φασισμό μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο, για μια Κύπρο που να ανήκει στο λαό της, ενωμένη και ομοσπονδιακή.

Οι εκλογές για εμάς ποτέ δεν ήταν, ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του δρόμου. Δίνουμε υπόσχεση σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου ότι η Προοδευτική Κ.Φ. ενδυναμωμένη και ισχυρή θα παραμείνει το διαρκές στήριγμα στα δικαιώματά μας. Στα αμφιθέατρα, στις σχολές, στα τμήματα, στα μικρά καθημερινά και στα μεγάλα μας προβλήματα θα απαντούμε παρών για να κάνουμε τη διαφορά! Για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει!

Γραφείο Τύπου

22/03/2019

Attachments area