Ως Προοδευτική Κ.Φ. εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσο Χριστοφίδη, καθώς και στους νεοεκλεγέντες Αντιπρυτάνεις Ειρήνη-Άννα Διακίδου και Ιωάννη Γιαπιντζάκη. Ταυτόχρονα, τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στα δύσκολα και απαιτητικά νέα τους καθήκοντα στο πηδάλιο του μεγαλύτερου δημόσιου Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Ευελπιστούμε ότι η νεοεκλεγείσα ηγεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου θα συνεισφέρει τα μέγιστα σε ένα πανεπιστήμιο που να αναπτύσσεται γοργά και να ανταποκρίνεται ταυτόχρονα στις ανάγκες της κοινωνίας. Ένα πανεπιστήμιο που θα συμβάλει στα πλαίσια των δικών του δυνατοτήτων στον αγώνα για απελευθέρωση του τόπου μας και επανένωση του λαού μας. Ένα πανεπιστήμιο που να λειτουργεί με διαφάνεια, μακριά από σκάνδαλα και προσωπικές ατζέντες. Ένα πανεπιστήμιο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και που θα αντιλαμβάνεται και θα αντιμετωπίζει το έργο που επιτελεί ως κοινωνικό αγαθό. Όραμα μας η επόμενη τετραετία να αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση της δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να αποτελεί το επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Η Προοδευτική Κ.Φ. θα αποτελέσει στήριγμα κάθε βήματος προς αυτή την κατεύθυνση.

Είμαστε στη διάθεση της νεοεκλεγείσας ηγεσίας του πανεπιστημίου, ούτως ώστε μαζί το φοιτητικό κίνημα και η ακαδημαϊκή κοινότητα, την επόμενη τετραετία να οικοδομήσουμε ένα δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο.

Γραφείο Τύπου

4/10/2018