Πραγματοποιήθηκαν στις 7 Μαρτίου οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δ.Σ. των Φοιτητικών Ενώσεων του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Frederick. Τα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση των ψήφων ήταν τα ακόλουθα:

Φοιτητική Ένωση ΤΕΠΑΚ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 537 ψήφους 48,42% (+1,85%) 10 έδρες

Πρωτοπορία 298 ψήφους 26,87% (-5.07%) 6 έδρες

Νίκη (εφαεφπ) 254 ψήφους 22,9% 5 έδρες

Αναγέννηση 20 ψήφους 1,8%

Φοιτητική Ένωση Frederick

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ. 377 ΨΗΦΟΥΣ 76.94% 15 έδρες

Πρωτοπορία 98 ψήφους 20% 4 έδρες

Αναγέννηση 15 ψήφους 3.06% 1 έδρα

Τα αποτελέσματα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, η ενίσχυση των ψηλών ποσοστών της Προοδευτικής στο ΤΕΠΑΚ και η αυτοδυναμία στο Πανεπιστήμιο Frederick, αποδεικνύουν την εκτίμηση των φοιτητών προς την δράση και την παρουσία της παράταξης μας. Αποστέλλουν επίσης ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στις αντιφοιτητικές και αντινεανικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, όπως επίσης και ενάντια στη συρρίκνωση της κρατικής φοιτητικής μέριμνας τα τελευταία πέντε χρόνια. Παράλληλα οι συμφοιτητές μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που βρίσκονται καθημερινά δίπλα στο συμφοιτητή τους για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του πανεπιστημίου τους.

Την ίδια στιγμή ανησυχητική εξέλιξη αποτελεί το υψηλό ποσοστό της ακροδεξιάς παράταξης «Νίκη» στο ΤΕΠΑΚ. Η Προοδευτική Κ.Φ. θα συνεχίσει με ακόμα περισσότερο σθένος την μάχη ενάντια στο φασισμό σε όλα τα σπουδαστικά κέντρα, για δημοκρατικές φοιτητικές ενώσεις που να στέκονται απέναντι σε αυτή τη μισάνθρωπη ιδεολογία.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους τους συμφοιτητές μας για τη στήριξη τους και να τους υποσχεθούμε, το αυτονόητο για εμάς, ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε δίπλα στο φοιτητή 365 μέρες τον χρόνο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες για το δικαίωμα μας στην μόρφωση, θα συνεχίσουμε παλεύοντας για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας. Μαζί κάνουμε τη διαφορά για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει.

Γραφείο Τύπου 8/3/2019