Πραγματοποιήθηκαν στις 25/2/2019, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Φοιτητικής Ένωσης ΑΞΙΚ. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:

ΠPOOΔEYTIKH Κ.Φ. 134 ΨHΦOYΣ – 58,52%, 6 ΕΔΡΕΣ
Πρωτοπορία 95 ψήφους – 41,48%, 5 έδρες

Η Προοδευτική Κ.Φ. παραμένει έτσι για ακόμα μια φορά αυτοδύναμη στο σπουδαστικό κέντρο του ΑΞΙΚ. Από τη δική μας πλευρά, δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους τους συμφοιτητές μας για τη στήριξη τους και να τους υποσχεθούμε, το αυτονόητο για εμάς, ότι δηλαδή, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον φοιτητή 365 μέρες τον χρόνο, μπροστάρηδες στην υπεράσπιση των κεκτημένων μας, διεκδικώντας για το καλό του φοιτητή και αγωνιζόμενοι για λύση και επανένωση του τόπου μας. Παρά την αριθμητική πτώση της παράταξης μας στις χθεσινές εκλογές, δίνουμε από σήμερα κιόλας υπόσχεση για πιο ισχυρή Προοδευτική και πιο ισχυρή Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ.

Πρώτιστη προτεραιότητά μας στο ΑΞΙΚ, ένεκα και των αναμενόμενων εξελίξεων, παραμένουν οι πολύχρονοι αγώνες μας για μεταφορά του Ιδρύματος επιτέλους υπό την ευθύνη του Υπ. Παιδείας και όχι του Υπ. Εργασίας, κάτι που μετά από πολύχρονους αγώνες που έδωσε και δίνει η παράταξη μας φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΞΙΚ και τη μη υποβάθμιση του πτυχίου μας, που δυστυχώς κάποιοι επιχειρούν υπογείως. Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας, όπως επαγρυπνούν το επόμενο διάστημα και σταθούν στο πλάι της Φ.ΕΝ.ΑΞΙΚ για ολοκλήρωση του στόχου αυτού, κομμένου και ραμμένου όμως στις ανάγκες των φοιτητών και όχι οποιωνδήποτε άλλων!

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των Δ.Σ. φοιτητικών ενώσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Καλούμε όλους τους φοιτητές όπως σε όλες τις φοιτητικές εκλογές ισχυροποιήσουν την Προοδευτική Κ.Φ., τη μόνη υπεύθυνη φοιτητική δύναμη που θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε όσους πλήττουν το δικαίωμα μας στη μόρφωση, που θα συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά για όσα αξίζουν στο φοιτητικό κίνημα.

Γραφείο Τύπου 26/02/2019