Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 15 Νοεμβρίου 2022, αντικατοχικές εκδηλώσεις καταδίκης του ψευδοκράτους από την ΠΣΕΜ και την ΠΟΦΕΝ, με κεντρικό σύνθημα: «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ».

Χαιρετίζουμε τη μαθητιώσα και φοιτητιώσα νεολαία που συμμετείχε μαζικά στις εκδηλώσεις για καταδίκη του παράνομου ψευδοκράτους, διατρανώνοντας με τον πιο έντονο τρόπο τη θέληση της νεολαίας για λύση και επανένωση του τόπου και του λαού μας.
Μπροστά στον κίνδυνο της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας, ως Προοδευτική Κ.Φ., επαναλαμβάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η λύση του εθνικού μας ζητήματος επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και μια αδιαίρετη κυριαρχία. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε σθεναρά τις εθνικιστικές φωνές που  υπάρχουν και στις δύο κοινότητες, φωνές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Ως Προοδευτική Κ.Φ., θα συνεχίσουμε να τηρούμε στάση υπεύθυνη ως προς το κυπριακό πρόβλημα, και με συνέπεια να πρωτοστατούμε στον αντικατοχικό αγώνα του λαού μας. Έπειτα από 48 χρόνια από την εισβολή και 39 από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, ο αγώνας για λύση αυτού παραμένει πρώτιστη προτεραιότητα μας.

Καλούμε την νεολαία, να συστρατευτεί μαζί μας, στον αγώνα για μια Κύπρο της ειρήνης και της αδελφοσύνης, χωρίς στρατούς και συρματοπλέγματα, κόντρα στον εθνικισμό-σοβινισμό και κάθε δεκανίκι των διχοτομιστών, όπου αφέντες της θα είναι μόνο Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι.