Η στάση της ΦΠΚ Πρωτοπορίας κατά την τελευταία συνεδρία της γραμματείας της ΠΟΦΕΝ, στις 21/09, μόνο λύπη αλλά και έντονες ανησυχίες μπορεί να προκαλεί.

Πρώτα και κύρια, οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι αντιπρόσωποι της ΦΠΚ Πρωτοπορίας στην Ομοσπονδία, ζήτησαν και πήραν αναβολή επί σειρά ζητημάτων τα οποία έθεσε η Παράταξη μας προς συζήτηση για τα οποία ήταν ενημερωμένοι από πριν επαναλαμβάνοντας εαυτό και κρατώντας την Ομοσπονδία εγκλωβισμένη στο παρατεταμένο αδιέξοδο αδράνειας στο οποίο την έχουν βυθίσει τα τελευταία χρόνια

Εν συνεχεία σε πρόταση της Παράταξης μας για συνάντηση με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα -πλην του ακροδεξιού ΕΛΑΜ- ούτως ώστε να συζητηθεί μια καθορισμένη ατζέντα, οι Πρωτοπόροι δεν έκρυψαν την θέληση τους για συνάντηση και με το προαναφερθέν νεοναζιστικό μόρφωμα. Πως μπορεί ο διάλογος με την ακροδεξιά να αποβεί εποικοδομητικός για τους φοιτητές και ποια ανταλλαγή απόψεων μπορεί άραγε να υπάρξει με τους μισαλλόδοξους του ΕΛΑΜ; Καμία! Απλά από ότι φαίνεται, η ΦΠΚ Πρωτοπορία είναι υποχρεωμένη ακόμα να ‘ξεχρεώνει’ στους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν οι τελευταίοι στο κόμμα τους, τον ΔΗΣΥ. Όσον αφορά το επιχείρημα του ότι πρόκειται για δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα, δεν πείθει κανένα όταν αφορά τη θυγατρική της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Πρωτοπόροι χωρίς αιδώ καταψήφισαν την πρόταση της παράταξης μας για έκδοση δελτίου τύπου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ΦΠΚ Πρωτοπορία, οφείλει να κατανοήσει πως καταψηφίζοντας το δελτίο τύπου για τον Παύλο, καταψήφισε βασικές δημοκρατικές αρχές αλλά και τον αγώνα που έδωσε η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια ενάντια στον μαύρο φασισμό. Αν αυτοί επιλέγουν να θέσουν εαυτούς εκτός δημοκρατικού τόξου, εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε να σέρνουν μαζί τους την ΠΟΦΕΝ σε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο.

Είναι φανερό πως η Πρωτοπορία, μιμούμενη το κόμμα της, επιχειρεί να αλιεύσει ψήφους από τα θολά νερά της ακροδεξιάς. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό πως σε διάφορους χώρους σπουδών -κατά καιρούς σε όλους- υιοθετεί την ατζέντα της ακροδεξιάς.

Εμείς από την άλλη, θα συνεχίζουμε να αξιώνουμε ένα οργανωμένο φοιτητικό κίνημα το οποίο θα παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο τέρας του φασισμού, ιδίως σε τέτοιες περιόδους που φαίνεται ότι τα χέρια των ναζί έχουν οπλιστεί ξανά. Εμποτισμένοι από τις δημοκρατικές μας αρχές και με φάρο τα ιδανικά του ανθρωπισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας, θα συνεχίζουμε να στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να παλεύουμε για φοιτητικό κίνημα, δημοκρατικό και διεκδικητικό.