Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ. ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΦΕΝ

Με τις εκλογές της Φ.Ε.Κ. Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εκλογές σε 17 Φοιτητικές Ενώσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρώπη και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΠPOOΔEYTIKH Κ.Φ. 4046 ΨHΦOYΣ 41,34%

Πρωτοπορία 4016 ψήφους 41,03% (-1,2%)

Αναγέννηση 469 ψήφους 4,8% (-3,04%)

Αγώνας 168 ψήφους 1,73% (-1,18%)

Εφαεφπ 952 ψήφους 9,73% (+4,04%)

Ελάμ 136 ψήφους 1,39%

Η Προοδευτική Κ.Φ. έχει καταφέρει με αυτό τον τρόπο να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΠΟΦΕΝ μετά από 5 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προοδευτική κατάφερε να αναδειχθεί πρώτη και αυτοδύναμη στις φοιτητικές ενώσεις του ΑΞΙΚ, του Πανεπιστημίου Frederick, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου, της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και της Μόσχας. Επίσης η Προοδευτική έχει αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις εκλογές της φοιτητικής ένωσης ΤΕΠΑΚ και της ΕΦΕΚ Αθήνας.

Στο σημείο αυτό δεν μπορεί να μην σχολιαστεί η στάση της Πρωτοπορίας, η οποία επιλέγει να δημοσιοποιήσει δικά της συγκεντρωτικά αποτελέσματα, στα οποία συμπεριλαμβάνει τα περσινά αποτελέσματα στην ΕΦΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου. Φέτος συνειδητά και κατ’ επιλογήν της ίδιας της Πρωτοπορίας, που κατέχει την αυτοδυναμία, στη συγκεκριμένη Φοιτητική Ένωση δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές. Άρα οποιαδήποτε συμπερίληψη των περσινών αποτελεσμάτων γίνεται με αυθαίρετο τρόπο και συμβάλλει στον τραυματισμό της εικόνας που εκπεμπει το φοιτητικό κίνημα προς την κοινωνία αλλά και στον εκφυλισμό των διαδικασιών του.

Η πρωτιά της Προοδευτικής Κ.Φ. δεν είναι τυχαία. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις που έχει δώσει η παράταξη της Αριστεράς κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Οι φοιτητές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην παράταξη που στάθηκε στο πλευρό του για μόρφωση με αξιοπρέπεια, για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει. Ανέδειξαν πρώτη δύναμη την παράταξη που διαχρονικά δεν συμβιβάζεται αλλά παλεύει και αγωνίζεται κόντρα στα κυβερνητικά αντιφοιτητικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Την ίδια στιγμή η Προοδευτική Κ.Φ. συνέχισε για ακόμη μια χρονιά να παραμένει συνεπής και να συνεχίζει δυναμικά τον αντικατοχικό αγώνα. Υποστηρίξαμε με σθένος τη διαχρονική μας θέση για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, τη μόνη λύση που μπορεί να επανενώσει τον τόπο και το λαό μας. Οι φοιτητές με την πρωτιά της Προοδευτικής Κ.Φ. έστειλαν ηχηρό μήνυμα απελευθέρωσης και επανένωσης του τόπου καθώς και αντίστασης απέναντι στην άνοδο του εθνικισμού και του σωβινισμού.

Η Προοδευτική Κ.Φ. θα συνεχίσει με ακόμα περισσότερο σθένος στο δρόμο των αγώνων, των διεκδικήσεων και των κατακτήσεων. Από την επόμενη των εκλογών σε κάθε χώρο σπουδών δίνουμε ξανά ραντεβού στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα των συμφοιτητών μας, στα πανεπιστήμια, στα αμφιθέατρα, στις κινητοποιήσεις. Μαζί συνεχίζουμε για λευτεριά, μόρφωση, δουλειά! Μαζί γινόμαστε η Αλλαγή!

Γραφείο Τύπου

22/05/2018