Μισό αιώνα μετά τους ηρωικούς αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου η σημερινή Γραμματεία της Π.Ο.Φ.Ε.Ν. αμαυρώνει τις θυσίες τους αποφασίζοντας πως δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ν. είναι γέννημα θρέμμα των αγώνων του Πολυτεχνείου, η Ομοσπονδία γεννήθηκε σε μια προσπάθεια να εκδημοκρατιστεί το Φοιτητικό κίνημα και να αντιπαλέψει το φασισμό και τους ακροδεξιούς που έλεγχαν και αυτοδιόριζαν το Δ.Σ. της τότε Ο.Ε.Φ.Ε.Κ.

Είναι κατάντια το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα να γυρίζει την πλάτη του στην ένδοξη ιστορία του σε μια περίοδο που το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ!

Λίγες μέρες μετά την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, η ΦΠΚ Πρωτοπορία φροντίζει η Π.Ο.Φ.Ε.Ν. να ξεπλύνει τους Αμερικανούς, που ποδηγέτησαν την εθνική ανεξαρτησία προσπαθώντας να υπονομεύσουν την λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα. Με την στάση τους αυτή δίνουν άλλοθι σε αυτούς που σχεδίασαν στους κλειστούς τους θαλάμους το δίδυμο έγκλημα του 1974 και το εκτέλεσαν χρησιμοποιώντας το πιο πιστό πιόνι τους – τη χούντα.

Η ίδια Πρωτοπορία που εξέδωσε δελτίο τύπου στις σελίδες της Π.Ο.Φ.Ε.Ν. στις οποίες αναφέρει πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην Ελληνική Ιστορία. Η ίδια Πρωτοπορία που δεν δέχτηκε ποτέ να τιμήσουμε με εκδηλώσεις την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σε κάθε φοιτητική ένωση τηρούν αποχή από τις προτάσεις μας και στην Π.Ο.Φ.Ε.Ν. υποστηρίζουν ότι πρέπει απλά να αρκεστούμε με την έκδοση Δελτίων Τύπου! Αν όντως τιμούν τους αγώνες του Πολυτεχνείου τότε που ήταν η Πρωτοπορία σήμερα που εκατοντάδες μαθητές/ριες, φοιτητές/ριες κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσα βροντοφωνάζοντας Κύπρος – Πολυτεχνείο – Ποτέ πια φασισμός;

Η Κύπρος βρίσκεται στην μέση ενός πολέμου που σφαγιάζονται παιδιά και άμαχοι η Π.ΟΦ.ΕΝ. αντί να καταδικάζει τις επεκτατικές βλέψεις του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού και να δηλώνει την συμπαράσταση της προς τον παλαιστινιακό λαό που βιώνει εδώ και χρόνια τον διωγμό από τα ίδια του τα εδάφη, επιλέγει συνειδητά να σιωπήσει.

50 χρόνια πριν οι φοιτητές στην Ελλάδα φώναζαν για ελευθερία καθώς έβλεπαν το τανκς να πέφτει στις πύλες του Πολυτεχνείου. Σήμερα, 50 χρόνια μετά οι φοιτητές στην Παλαιστίνη φωνάζουν για ελευθερία, καθώς βλέπουν τις οικογένειες τους να σφαγιάζονται με τις ευλογίες και τα λεφτά των Η.Π.Α.

50 χρόνια μετά βρίσκουν το εφαλτήριο τους οι σημερινοί αγώνες. Συνεχίζουμε στον δρόμο όσων αγωνίστηκαν τότε για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Αίτημα επίκαιρο σήμερα φτώχεια εξαπλώνεται και η ακρίβεια συνθλίβει όνειρα και οικογένειες.

Συνεχίζουμε στον δρόμο όσων έγραψαν τότε στις πύλες του Πολυτεχνείου το σύνθημα “Εξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ”. Σύνθημα που φέτος ακτινοβολεί ακόμα περισσότερο, αφού η Παλαιστίνη έχει γίνει σφαγείο από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, με τη στήριξη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και με κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή. Γιατί τα συνθήματα του τότε είναι ο φάρος του σήμερα!