Καλή ακαδημαϊκή χρονιά

Η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλο το φοιτητικό κίνημα και εύχεται στον κάθε φοιτητή, καλή επιτυχία στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινάει. Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τους πρωτοετείς συμφοιτητές μας και τους ευχόμαστε καλή αρχή και κάθε επιτυχία στην καινούργια ζωή που ανοίγεται μπροστά τους. Η Προοδευτική Κ.Φ. έχοντας στο επίκεντρο της δράσης της το φοιτητή και τις ανάγκες του, τα δικαιώματα και τα αιτήματα του, δηλώνει δυναμικά το παρών της στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των φοιτητών, όπως άλλωστε πράττει εδώ και 44 χρόνια.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών και της νέας γενιάς. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται από την Κυβέρνηση για αποκοπές στα δικαιώματα των φοιτητών και της νέας γενιάς, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια, από το να αντισταθούμε για να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας. Θα παραμείνουμε στυλοβάτες των δικαιωμάτων των φοιτητών όπως άλλωστε κάναμε πάντοτε. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και την επέκτασή του και θα σταθούμε απέναντι στην όποια προσπάθεια ξεπουλήματος της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επαναλαμβάνουμε επίσης ότι αμετάθετος μας στόχος παραμένει η ειρηνική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος στα πλαίσια μιας λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ειρηνική συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, μέχρι την μέρα που θα ανταμώσουν ξανά οι δρόμοι μας σε μία ειρηνική Κύπρο, πατρίδα όλων των παιδιών της.

Στα 44 χρόνια ιστορίας μας προχωράμε όπως πάντα μπροστά με πείσμα για το δίκιο του αγώνα μας, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία για τις καινούριες μάχες που έρχονται με τους φοιτητές για τον λαό μας.

Ας γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές για τις σπουδές και το μέλλον μας!

Γραφείο Τύπου

03/09/2018