// Μετά την λαϊκή κατακραυγή, ο ΠτΔ απέσυρε τον νεοναζί από το Δ.Σ του ΤΕΠΑΚ//.
Εννοείται πως η πιο πάνω εξέλιξη δεν ξεγράφει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεώρησε πως αυτός ο άνθρωπος πρέπει να κατέχει δημόσιο αξίωμα.
Πιο κάτω η προηγούμενη μας ανακοίνωση:
Ντροπή και όνειδο προκαλεί ο διορισμός νεοναζί στο Συμβούλιο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου από την Kυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.
Ως Προοδευτική Κ.Φ. καταδικάζουμε απερίφραστα τον διορισμό νεοναζί από την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη στο Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ. Το εν λόγω πρόσωπο, αποτελεί στέλεχος του φασιστικού ΕΛΑΜ, το οποίο ακόμη και δημόσια έχει προβεί σε ακραίες τοποθετήσεις, με αποκορύφωμα την εξύμνηση της Χούντας και την λατρεία του προς τον αρχιπροδότη Γρίβα.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε μια προσπάθεια να “ξεπληρώσει” το ΕΛΑΜ για την πολύτιμη βοήθεια που αυτό του παρείχε ούτως ώστε να εκλεγεί, εκτίθεται για ακόμη μια φορά!
Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια στοιχεία δεν έχουν καμία θέση στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα οφείλουν να είναι προπύλαια ελευθερίας και προόδου. Πόσον δε μάλλον, στο ΤΕΠΑΚ, όπου ουκ ολίγες φορές, φοιτητές, ακαδημαϊκοί αλλά και πλήθος κόσμου δέχθηκαν επιθέσεις από φασιστικά στοιχεία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές του Πανεπιστημίου σε εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την Φοιτητική Ένωση με την Accept Cyprus.
Ως Προοδευτική Κ.Φ. απαιτούμε την άμεση παύση και αντικατάσταση του εν λόγω διορισμού. Διατρανώνουμε για ακόμη μια φορά πως ο φασισμός δεν χωράει πουθενά: Ούτε στους δρόμους, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε στη Βουλή. Προειδοποιούμε και ξεκαθαρίζουμε, πως θα κάνουμε ότι πέρνα από το χέρι μας, για άμεση παύση του ακροδεξιού αυτού στοιχείου, από το Δ.Σ του ΤΕ.ΠΑ.Κ.