ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, την ίδια ώρα που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες αγωνιούν για το μέλλον τους. Για το αν θα καταφέρουν οι οικογένειες τους να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά έξοδα της καινούργιας τους αρχής στο Πανεπιστήμιο, ή ακόμα και για το αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ως Προοδευτική Κ.Φ.,  στις 31 Μαΐου αποστείλαμε επιστολή προς τον Υπ. Οικονομικών, και ζητήσαμε άμεση συνάντηση μαζί του, με θέμα συζήτησης τα αιτήματα μας για:

  1. Άμεση παροχή επιδόματος στους νεοεισερχόμενους φοιτητές κατά το πρώτο μισό του πρώτου ακαδημαϊκού εξαμήνου
  2. Αύξηση του κονδυλίου για τη φοιτητική χορηγία

Η προαναφερθείσα επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης και στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

🌐 http://surl.li/hncbl

Στις 6 Ιουνίου στείλαμε επιστολή προς τον Υπ. Εσωτερικών, την ΑΗΚ και στα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας ανά επαρχία ζητώντας τη δημιουργία κοινωνικών τιμολογίων για φοιτητές που σπουδάζουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, για λογαριασμούς που αφορούν σε ρεύμα και νερό.

🌐 https://shorturl.at/frstP

Παρόλο που απεστάλησαν οι επιστολές πριν 14 και 8 μέρες αντιστοίχως – με ταυτόχρονη κοινοποίηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -κανένα από τα 3 υπουργεία δεν απάντησε σε αυτές.

Χωρίς ευσυνειδησία, η απάντηση που λάβαμε από τα γραφεία των Υπουργών μετά από δική μας προσπάθεια για τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ήταν ότι κανένας δεν έχει εξετάσει το αίτημα μας ακόμη, χωρίς να δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Κάτι τέτοιο δεν μας παραξενεύει, αφού γνωρίζαμε εδώ και καιρό ότι η παρούσα κυβέρνηση θα πορευθεί με την ιδιά αδιαφορία που πορεύθηκε και η απερχόμενη κυβέρνηση, όσον αφορά τα προβλήματα των φοιτητών. Από πλευράς μας, ευελπιστούμε, ωστόσο, ότι θα ανταποκριθούν στις επιστολές μας το συντομότερο δυνατόν, για το καλό του συνόλου των φοιτητριών και των φοιτητών.