Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 48ου Συνεδρίου της ΠΟΦΕΝ.

Ως Προοδευτική οφείλουμε να τοποθετηθούμε σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο φετινό συνέδριο της ΠΟΦΕΝ.

Αρχικά, καταδικάζουμε απερίφραστα για ακόμη μια φορά την πρόσκληση και παρουσία του νεοναζιστικού ΕΛΑΜ στο συνέδριο της ομοσπονδίας. Είναι ντροπή εκ μέρους της Πρωτοπορίας που έδωσε βήμα στην νεολαία ενός κόμματος γνωστού για τις συντηρητικές και φασιστικές του αντιλήψεις. Βέβαια τι να περιμένει κάποιος από αυτούς που το κόμμα τους χθες κατέθεσε επίσημα στεφάνι μαζί με τους ΕΛΑΜιτες στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου.

Η κατρακύλα της ΦΠΚ δεν σταμάτησε εδώ. Οι εκπρόσωποι της συναγερμικής παράταξης θυμήθηκαν μετά από ένα χρόνο να παραδεχθούν από το βήμα του συνεδρίου ότι οι φοιτητές και ο κυπριακός λαός αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Να θυμίσουμε στην ΦΠΚ ότι όσο αυτοί ακόμα «διαβουλεύονται» με τους αρμόδιους φορείς – η Προοδευτική κατάθεσε και προχώρησε στη υλοποίηση ολοκληρωμένου πλαισίου με προτάσεις που έχουν ως άμεσο σκοπό την οικονομική ελάφρυνση των φοιτητών.

Όταν μετατρέπαμε τα πανεπιστήμια σε camping όπως ανέφερε αντιπρόσωπος τους, εκείνοι έκαναν πλάτες της κυβέρνησης τους και προχωρούσαν σε ψευδείς δηλώσεις μέσω του προέδρου της ΠΟΦΕΝ.

Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να αποτελούν το επισφράγισμα για το γεγονός ότι όσο η Πρωτοπορία βρίσκεται στο πηδάλιο της ΠΟΦΕΝ, για άλλο τόσο η ομοσπονδία θα βαδίζει στα μονοπάτια του συμβιβασμού και της απουσίας από τις διεκδικήσεις των κεκτημένων.

Επιπλέον οφείλουμε να τοποθετηθούμε και για την απόφαση της ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννησης να απέχει από το 48ο συνέδριο της ΠΟΦΕΝ. Αν και η απόφαση τους να μην συμμετέχουν στο συνέδριο λόγω της παρουσίας του ΕΛΑΜ είναι σεβαστή εκ μέρους μας, είναι λυπηρό το ότι με τη στάση τους  «χάρισαν» στην Πρωτοπορία μια έδρα που δεν της άνηκε ποτέ. Η απόκτηση ακόμη μιας έδρα για την Πρωτοπορία κάνει τον αγώνα μας εντός της ομοσπονδίας ακόμη πιο δύσκολο αφού το ήδη αρνητικό ισοζύγιο δυνάμεων μεγαλώνει.

Καταληκτικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια χρονιά τους φοιτητές που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και όντας η παράταξη των πράξεων και όχι των εκλογικών αποτελεσμάτων δεσμευόμαστε να αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οικοδομήσουμε το μέλλον και τις σπουδές που μας αξίζουν.

Ισχυρή Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών σημαίνει ζωή και σπουδές με αξιοπρέπεια, δεν σημαίνει μετεκλογικές φιέστες και συμβιβασμός!