Παροχή ιατρικών συμβουλών σε Κύπριους φοιτητές της Ελλάδας και κάλεσμα σε φοιτητές Ιατρικής 5ου-6ου έτους για ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Σε συνέχεια των προσπαθειών μας για παροχή βοήθειας σε φοιτητές του εξωτερικού ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού, παραθέτουμε τα πιο κάτω στοιχεία επικοινωνίας επαγγελματιών ιατρών και φοιτητών ιατρικής 5ου– 6ου έτους στην Ελλάδα, για παροχή ιατρικών συμβουλών και καθοδήγησης τηλεφωνικώς, είτε αυτό αφορά εμφάνιση πιθανών συμπτωμάτων κορωνοϊού, είτε άλλων σοβαρών ζητημάτων υγείας. Ειδικότερα σήμερα που η μετάβαση σε ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς την συνεννόηση προηγουμένως και έγκριση των αρχών.

Για τις περιοχές Θράκης, Θεσσαλίας και Ιωαννίνων οι φοιτητές που θα χρειαστούν ιατρικές συμβουλές, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους μας που αναφέρονται παρακάτω, ώστε να τους φέρουν σε επαφή με ιατρούς που είναι πρόθυμοι να παρέχουν τηλεφωνικώς βοήθεια.

Παράλληλα καλούμε όλους τους Κύπριους φοιτητές Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, 5ου και 6ου έτους, να δηλώσουν συμμετοχή στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής για ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Ήδη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις συμμετοχής. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι Σύλλογοι. Σε χώρους Ιατρικών Σπουδών της Ελλάδας που δεν θα υπάρχει δυνατότητα αυτή μέσω των Συλλόγων, οι Κύπριοι φοιτητές Ιατρικής μπορούν να επικοινωνήσουν στο 99861676 ή +306943589127 για να γίνει προσπάθεια δήλωσης συμμετοχής τους. Το ίδιο κάλεσμα θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει από τις Φοιτητικές Ενώσεις των Πανεπιστημίων στην Κύπρο, σε όλους τους φοιτητές 5ου-6ου  έτους και τους απόφοιτους των Ιατρικών Σχολών, για ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων της Κύπρου.

Αυτές οι ενέργειες μας για παροχή ιατρικών συμβουλών και ενίσχυσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων από φοιτητές Ιατρικής, προήλθαν από την ανάγκη να καλυφτεί η αδυναμία των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας να ανταποκριθούν επαρκώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε Κύπρο, Ελλάδα αλλά και συνολικότερα στην Ε.Ε., αφού φέρουν τη σφραγίδα των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα!

Γραφείο Τύπου 
23 Μαρτίου 2020