Η παράταξη μας στα πλαίσια των πολιτικών δράσεων του Β εξαμήνου πραγματοποίησε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία της Accept Cyprus. Σε μια περίοδο όπου η ρητορική μίσους και η ομοφοβία αναπτύσσονται έντονα γύρω από τα άτομα ΛΟΑΤΙ στην Κυπριακή κοινωνία ο αγώνας για ισότητα και ισοτιμία γίνεται επίκαιρος όσο ποτέ.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η παράταξη μας συζήτησε με τους αντιπροσώπους της Accept Cyprus την δυνατότητα ανάπτυξης κοινής δράσης μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια. Διαφάνηκε ότι υπάρχει προθυμία και από τις 2 πλευρές για την ανάπτυξη κοινού μετώπου δράσης γύρω από τα ζητήματα που αφορούν και επηρεάζουν την ΛΟΑΤΙ κοινότητα στην Κύπρο.

Συζητήσαμε εκτενώς για τις πολίτικές δράσεις, τις πολιτικές θέσεις της Προοδευτικής γύρω από τα ζητήματα αυτά και ενημερωθήκαμε παράλληλα για τις δράσεις που ετοιμάζει στο μέλλον η Accept Cyprus. Επιπλέον έγινε αναφορά και στα προτάγματα της ΛΟΑΤΙ κοινότητα. 

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Accept Cyprus που ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο κάλεσμα μας για συνάντηση. Ταυτόχρονα υπογραμμίζουμε με έντονο τρόπο ότι για εμάς οι άνθρωποι κρίνονται με βάση τη ταξική τους θέση και συνείδηση και όχι με βάση το φύλο τους ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει ελεύθερα και χωρίς κοινωνικούς ή άλλους περιορισμούς τόσο την ταυτότητα φύλου του όσο και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, και αυτά τα δικαιώματα οφείλει να τα προστατεύει κάθε σύγχρονο, ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος.

 

Γραφείο Τύπου

31.01.2024