Τους τελευταίους μήνες η ΦΠΚ Πρωτοπορία επιδίδεται σε ένα μπαράζ ψεύτικων ανακοινώσεων και δηλώσεων σχετικά με τις δήθεν φοιτητικές τους κατακτήσεις. Είναι συνηθής τακτική αυτών που είναι εξαφανισμένοι για μήνες να εμφανίζονται με θέσεις και κατακτήσεις υπέρ των φοιτητών λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Μετά και το προεκλογικό «πυροτέχνημα» της Πρωτοπορίας σχετικά με την δήθεν πρωτοβουλία τους για επίλυση του ζητήματος έκδοσης ΑΜΚΑ, εμείς ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη, επειδή δεν ανεχόμαστε τον εμπαιγμό των φοιτητών οφείλουμε να τοποθετηθούμε και να ξεσκεπάσουμε τα ψέματα τους.

Αρχικά όσο αφορά το ζήτημα με την έκδοση ΑΜΚΑ, αν και τοποθετηθήκαμε σε προηγούμενη μας ανακοίνωση, η ΦΠΚ Πρωτοπορία με το θράσος χιλίων πιθήκων εξέδωσε ανακοίνωση ένα μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης για να πανηγυρίσει δήθεν ότι με δίκη τους πρωτοβουλία λύθηκε το πρόβλημα. Να τους ενημερώσουμε ότι η Προοδευτική από το 2019 μέχρι σήμερα:

Αυτοί που έκαναν το ψέμα την νέα κανονικότητα. Αυτούς που τα  ψέματα τους και οι προεκλογικές παραστάσεις τους καταρρέουν  σαν χάρτινος πύργος έχουν το θράσος να εμπαίζουν με την νοημοσύνη, τα προβλήματα και την σύγχυση των φοιτητών.

Αυτοί που μέχρι πριν ένα χρόνο δεν είχαν θέσεις για το στεγαστικό, την φοιτητική χορηγία, την πρακτική άσκηση εκδίδουν δελτία τύπου για να μας πουν ότι είναι δικές τους κατακτήσεις.

Αυτοί λοιπόν που λένε ότι κατάφεραν την τροχοδρόμηση της πρακτικής άσκησης ας πουν στους χιλιάδες φοιτητές που εργάζονται ΔΩΡΕΑΝ όσο οι εργοδότες τους εκμεταλεύονται ποια παράταξη δήλωνε ευχαριστημένη με τα όσα έπραξε το Υπ. Εργασίας την ίδια ώρα που για ένα χρόνο δεν υπήρξε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Αυτοί λοιπόν που διατυμπανίζουν για την παραχώρηση του επιδόματος διαβίωσης και επιδόματος εξωτερικού ας πουν στους χιλιάδες φοιτητές ότι είναι η Προοδευτική μαζί με το ΑΚΕΛ που διεκδίκησαν την εξάντληση του κονδυλίου της ΚΦΜ σε επιδόματα.

Αυτοί που μιλούν για επίλυση του θέματος εγγραφής των αρρένων φοιτητών στα ΑΕΙ της Ελλάδας ας πουν στους χιλιάδες φοιτητές ποια παράταξη απέστειλε επιστολές στο Υπουργείο Άμυνας και Υπουργείο Παιδείας ΠΡΙΝ ακόμη και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας. 

Εμείς δεν θα «συνδιαμορφώσουμε το αύριο» με τα ψέματα τους. Εμείς θα «κάνουμε highlight» την αλήθεια.

Στις επερχόμενες εκλογές ψήφισε Προοδευτική. Την παράταξη των αγώνων και των κατακτήσεων. 50 χρόνια η εμπροσθοφυλακή των φοιτητών σε όλους τους χώρους σπουδών. Απέναντι σε όσους συμβιβάζονται και ψεύδονται. Στις φοιτητικής εκλογές ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ τα ψέματα τους.